Datum plaatsing: 27 april 2023

Lintjesregen gemeente Bernheze 2023


Lintjesregen gemeente Bernheze 2023


Heesch (Bernheze): Woensdag 26 april vindt de jaarlijkse lintjesregen plaats. Negen inwoners, waaronder een echtpaar, van de gemeente Bernheze worden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Waarnemend burgemeester Antoine Walraven overhandigt hen deze Koninklijke onderscheidingen.

Mevrouw Elly van Genugten- Smulders uit Heeswijk-Dinther wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Decoranda is vanaf 1991 vrijwilliger bij Zonnebloem afdeling Heeswijk-Dinther, Loosbroek en Vorstenbosch. Zij ondersteunt bij activiteiten, brengt leden een huisbezoek en was in het verleden bestuurslid van de commissie bezoekwerk.
Verder is mevrouw Van Genugten vrijwilliger bij het Sociaal Cultureel Centrum Servaes in Heeswijk-Dinther. Daar is zij verantwoordelijk voor de barcoördinatie, ondersteunt bij activiteiten en organiseert mede bridgedrives. Tenslotte verricht decoranda zo’n 13 jaar werkzaamheden zoals schilderen, schoonmaken en het inkopen van knutselmaterialen bij Buro Lima in Heeswijk-Dinther.

Mevrouw Tonny van der Ven uit Heeswijk-Dinther wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Vanaf 2005 ondersteunt zij, via Vluchtelingenwerk Nederland locatie Bernheze, statushouders met onder andere hun administratie, medische afspraken en bij algehele integratie. Vanaf 2011 is decoranda bestuurslid/ plaatsvervangend secretaris (sinds 2017) voor Stichting Sociaal Cultureel Centrum Servaes en begeleidt zij de dagbesteding voor eenzame en licht dementerende ouderen. Al tientallen jaren is mevrouw Van der Ven collectant voor diverse landelijke goede doelen. In het verleden ondersteunde zij EHBO-vereniging St. Raphael en het oranjecomité van de Stichting Kindervakantieweek.

Mevrouw Rosemarie van Ark- van Krimpen uit Nistelrode wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Decoranda is sinds 2007 vrijwilliger, waarvan 15 jaar voorzitter, bij de Nationale Vereniging de Zonnebloem afdeling Nistelrode. Zij organiseert de wekelijkse ochtendactiviteiten, bezoekt leden en neemt deel aan regiovergaderingen. Onder haar voorzitterschap is het ledental verdubbeld en het aantal medevrijwilligers en activiteiten uitgebreid.

Mevrouw Rieki van Erp- van de Wetering uit Nistelrode wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Vanaf 2006 ondersteunt zij BrabantZorg locatie Laarstede bij activiteiten, zoals handwerken, de wandeldriedaagse en modeshows. Daarnaast is mevrouw Van Erp gastvrouw. In het verleden was decoranda zo’n 30 jaar vrijwilliger bij BrabantZorg locatie Katwijk. Ook daar was zij gastvrouw, bood ondersteuning bij diverse activiteiten en breidde warme sokken voor de bewoners.

De heer Antoon van der Ven uit Nistelrode wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Decorandus zet zich sinds 1987 in voor de samenleving. Hij was in het verleden voorzitter van Buurtvereniging Het Erp in Nistelrode, oprichter en voorzitter van de Toerwielerclub Nistelrode en(assistent-)scheidsrechter binnen de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond Zuid. Daarnaast was de heer Van der Ven zo’n 8 jaar jeugdleider van Voetbalvereniging RKSV Prinses Irene. Tegenwoordig is hij bestuurslid en voorzitter van de commissie onderhoud en materialen, scheidsrechter en lid van de commissies verlaging energie en duurzaamheid binnen deze voetbalvereniging.

De heer Paul van der Wielen uit Nistelrode wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij is sinds 1998 een actieve vrijwilliger binnen voetbalvereniging WHV in Loosbroek. Zo is decorandus clubscheidsrechter en lid van de sponsorcommissie en de campingcommissie voor het evenement Hoken & Hakselen en was hij in het verleden begeleider van een team, lid van het jeugdbestuur en van de jubileumcommissie. Verder is de heer Van der Wielen vrijwilliger bij Boerenbond Loosbroek, medeoprichter/bestuurslid van Tennisclub Loosbroek, verkeersregelaar bij Carnavalsvereniging De Kreuge Loosbroek en lid van de Stuurgroep Sport in Loosbroek. In het verleden was decorandus
bestuurslid van het Duurzaam Landleven Bernheze en vrijwilliger bij Korloo Korfbalvereniging Loosbroek

Echtpaar De Wit- van den Elzen uit Nistelrode worden beiden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Mevrouw Edith de Wit- van den Elzen ontvangt haar Koninklijke onderscheiding voor haar jarenlange inzet binnen koor Con Fuonco in Nistelrode. Daarnaast is decoranda jarenlang actief voor Stichting Jeugdbelangen Nistelrode. Zij organiseert en begeleidde tot 2017 de kindervakantieweek en bereidt sinds enkele jaren de wandeldriedaagse voor. BrabantZorg, afdeling Laarstede rekent al jaren op de betrokkenheid van mevrouw De Wit. Zij organiseert en begeleidt activiteiten voor ouderen met dementie.
De heer Bertino de Wit ontvangt deze onderscheiding vanwege zijn jarenlange inzet binnen diverse verenigingen. Decorandus ondersteunt zo’n 40 jaar Stichting Jeugdbelangen Nistelrode bij activiteiten en evenementen, is vrijwilliger bij voetbal- en korfbalvereniging RKSV Prinses Irene en bestuurslid,, van Buurtvereniging Kromstraat Nistelrode. Daarnaast is de heer De Wit ruim 50 jaar mantelzorger van familieleden.

Mevrouw Marjo van Gogh- Verhagen uit Vinkel (gemeente Bernheze) wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij is vanaf 1989 binnen korfbalvereniging KV BMC in Berlicum coach, trainer, penningmeester en lid van de ijstaarten-, paasactie en sponsorcommissie. Daarnaast was decoranda enkele jaren scheidsrechter van de jeugd- en seniorenteams. Naast haar vrijwilligerswerk voor de korfbalvereniging is mevrouw Van Gogh jarenlang mantelzorger voor familieleden en vrijwilliger bij Heemkundevereniging Vinckel.
In het verleden was decoranda bestuurslid van de Harmonie Odio in Vinkel. Naast haar bestuursfunctie begeleidde zij de marionetten naar wedstrijden en optredens.

foto Koninklijke Nederlandse Munt
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30893