Datum plaatsing: 25 april 2023

Waar je zoal op moet letten bij het kopen van een nieuw matras


Waar je zoal op moet letten bij het kopen van een nieuw matras


Regio (Regionaal): Slaap je niet goed, dan zal het vaak liggen aan het type matras. Het is namelijk zo dat een goede matras valt of staat met het type matras. Daarom is het belangrijk dat je een matras kiest waar je je fijn bij voelt en die een goede ondersteuning biedt. Naast goede ondersteuning is het ook belangrijk dat het matras lekker ligt. Een nieuw matras kopen is nog niet heel makkelijk en veel mensen hebben er moeite mee. Hier moet je zoal op letten als je een nieuw matras gaat kopen. Interesse om een goede topper matras aan te schaffen van Mattsleeps?

Hoe zit het met de onderdelen van een bed?
Je koopt een matras maar een aantal keer in je leven en waarschijnlijk zul je daarom niet alle termen van een bed kennen. Zo heb je het bedframe en dit is de constructie van het bed. Het frame wordt vaak los verkocht en zijn van hout gemaakt. Op het bedbodem ligt vaak het matras. Het bedbodem kan een lattenbodem zijn of bijvoorbeeld een boxspring. Ook kan je te maken krijgen met een topmatras. Dit is een dun matras en leg je boven op het normale matras. Als men het over een boxspring heeft, dan gaat het om een combinatie van top matras, matras, bodem en frame. Onderstel is vaak een houten bak op poten met metalen veertjes. Deze zijn vaak aangekleed met dezelfde materialen als het matras. Het matras zelf wordt door een tijk of hoes omhuld. Soms kun je de hoes er vanaf ritsen zodat je het kunt wassen.

Wat is een goed matras?
De prijs van een matras zegt vrij weinig over de kwaliteit van een matras. Sommige vullingen zijn duurder dan andere vullingen en ook betaal je meestal extra geld voor een luxe afwerking. Een goed matras biedt goede ondersteuning en moet uiteraard ook gewoon lekker liggen. Comfort verschilt voor iedereen, dus daarom is het aan te raden om proef te gaan slapen. Matrassen zijn niet duurzaam en als ze afgedankt worden is het ietwat een afvalprobleem. Daarom is een goed matras beter als het zo lang mogelijk mee gaat. Heeft je partner een ander postuur dan is het beste om te kiezen voor twee eenpersoonsmatrassen. Heb je het snel warm in bed, kies dan voor een koel matras en heb je het snel koud in bed, kies dan voor een warm matras. En zweet je veel dan is het beste om te kiezen voor een luchtdoorlatend matras.

Is het verstandig om een matras online te kopen?
Veel mensen stellen de vraag of een matras online kopen verstandig is. Veel online matrassen aanbieders hebben uitstekende voorwaarden om matrassen uit te testen. Zo kun je een beste matras in 2023 goedkoop of gratis thuis laten bezorgen en kun je er meestal 100 dagen op proefslapen. Is het matras niet naar je zin, dan kun je het product terugsturen en je geld terugkrijgen.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.17161