Datum plaatsing: 25 april 2023

‘Macharen aan de wandel’


‘Macharen aan de wandel’


Macharen (Oss): Traditiegetrouw organiseert een team vrijwilligers eind mei/begin juni twee sportieve activiteiten voor wandelaars en hardlopers onder het motto ‘Macharen aan de wandel’. Dit jaar volgen de avondwandeldriedaagse en de Vunderkeloop na het lange pinksterweekeinde.

Avondwandeldriedaagse
Vanaf dinsdag 30 mei kunnen deelnemers drie avonden terecht op een tweetal routes, die in en rond Macharen zijn uitgezet. Er kan daarbij gekozen worden uit twee afstanden, te weten vijf en tien kilometer. Op de eerste twee avonden beginnen de wandelaars tussen zes en half zeven aan hun tocht bij Feesterij ’t Vunderke. Op de slotavond starten de tien-kilometervreters echter verplicht om zes uur en de deelnemers aan de vijf kilometer om half zeven in verband met de gezamenlijke ontvangst. Zoals gebruikelijk zal fanfare Jong Leven deze vanaf half acht opluisteren op het terras van ’t Vunderke.

Ook dit jaar is de inschrijving op dinsdag en woensdag bij deze Feesterij aan de Kerkstraat vanaf kwart voor zes. Het inschrijfgeld voor jeugd tot en met 12 jaar bedraagt 3 euro; vanaf 13 jaar is dat 5 euro.

Vunderkeloop
Zoals gebruikelijk is de Vunderkeloop de sportieve afsluiting van het evenement ‘Macharen aan de wandel’. Op vrijdag 2 juni heeft deze stratenloop voor wedstrijdlopers en vrijetijdsatleten plaats als derde in de reeks wedstrijden van de Maasland Run Classic 2023.

Om 19.00 uur starten de allerjongsten van 5 tot en met 8 jaar voor één rondje van 620 meter door het dorp; een kwartier later zijn de bovenbouwleerlingen uit het basisonderwijs (9 tot en met 12 jaar) aan de beurt voor hun twee rondjes.

Om half acht is er dan de gezamenlijke start voor de vijf- en de tien kilometer-wedstrijd. Voor ‘de tien’ mag eenieder zich met hart, ziel en snelle benen werpen op verbetering van het parcoursrecord (31.02 minuten) dat al tijden op naam van oud-Macharenaar Gerwin van den Hurk staat en al jaren schier onaantastbaar lijkt. Verbetering van die toptijd levert de winnaar 75 euro op. Vanzelfsprekend is ‘de Macherse Bult’ in de stratenloop opgenomen: de steile dijkklim is dé kuitenbijter bij uitstek.

Ook voor de diverse onderdelen van de Vunderkeloop is de inschrijving bij Feesterij ’t Vunderke aan de Kerkstraat. Start en finish zijn naast het terras.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30816