Datum plaatsing: 26 april 2023

Jubileumboek 100 jaar Titus Brandsmalyceum, locatie van Het Hooghuis, wordt gepresenteerd tijdens de Osse Avond van de Geschiedenis.


Jubileumboek 100 jaar Titus Brandsmalyceum, locatie van Het Hooghuis, wordt gepresenteerd tijdens de Osse Avond van de Geschiedenis.


Oss (Oss): Op vrijdag 12 mei vindt de vijfde Osse Avond van de Geschiedenis plaats op het TBL aan de Molenstraat 30 te Oss, De avond begint om 20.00 uur en zal rond 22.15 uur eindigen. Tijdens deze avond wordt het eerste exemplaar van het jubileumboek aangeboden.

In het kader van 100 jaar TBL hebben Peet Kappen en Jos de Louw in opdracht van de school het jubileumboek geschreven. Jos nam de vele interviews voor zijn rekening. Peet schreef de deel over de geschiedenis van de school. De vormgeving is gedaan door Ron Rutten. Jos heeft o.a. Toon Jagers, Harry en Mischa de Winter, VajŔn van den Bosch, Loes Reijmer, Kirsten van de Ven en Tom Brocks ge´nterviewd. Een aantal van hen zullen ook aanwezig zijn op 12 mei. Alle interviews komen uiteindelijk als podcast op de website www.tbl100.nl te staan. Inmiddels zijn al 12 podcasts te beluisteren. Bij de geschiedenis van de school beschrijft Peet o.a. de roerige jaren 60, de diverse fusies, de periode o.l.v. van pater Tiecke en het rectoraat van Toon Jagers. Het boek zal na 15 mei o.a. te koop zijn via de website www.tbl100.nl.

De gast van deze vijfde Avond van de Geschiedenis zal Ernst Jansz zijn. Ernst Jansz was destijds lid van de band Doe Maar. Peet Kappen zal met hem in gesprek gaan over de gekte rondom de band en hun maatschappelijke betrokkenheid (Koude Oorlog, ban de bom, soft drugs). Dit alles tegen de achtergrond van de jaren 80 van de vorige eeuw. Ernst zal ook een paar liedjes spelen. Daarnaast heeft Martijn Vermast een gesprek met enkele oud-docenten over hun tijd op het TBL en met Peet en Jos over het toet stand komen van het jubileumboek.

Vanwege de beperkte capaciteit van ons Binnenhof kunnen ge´nteresseerden die bij deze avond aanwezig willen zijn vanaf 7 mei (i.v.m. de meivakantie) contact opnemen met de organisatie van deze avond via infotbl@hethooghuis.nl.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.31133