Datum plaatsing: 28 april 2023

Fischertechnikclub Nederland naar Veghel op zaterdag 6 mei 2023


Fischertechnikclub Nederland naar Veghel op zaterdag 6 mei 2023


Veghel (Meierijstad): De fischertechnikclub Nederland houdt op zaterdag 6 mei 2023 een fischertechnik-tentoonstelling in Verpleeghuis “De Watersteeg”, Reigerdonk 37, 5467 AN Veghel van 10:00 uur tot 16:00 uur en de toegang is gratis.

Deze tentoonstelling wordt geopend door Commissaris van de Koning Ina Adema. Bij deze gelegenheid zijn burgemeester van Meierijstad Kees van Rooij en enkele buitenlandse gasten ook aanwezig.

De fischertechnikclub Nederland is een club modelbouwers van rond de 350 leden uit België, Duitsland maar de meerderheid komt uit Nederland.

Er worden modellen getoond die de clubleden thuis hebben gebouwd. Dit kan variëren van auto’s, treinen, kermismodellen, orgel spelende robot, carillon, knikkerbanen, hijskranen, Eenvoudige bouwmodellen tot complexe geautomatiseerde bouwmodellen van fischertechnik.

Het ene lid houdt zich bezig met het bouwen van kermismodellen, anderen bouwen enor-me hijskranen, gebruiken een robot om processen te simuleren of bedenken nieuwe onderdelen van fischertechnik dat met 3D-printers wordt gemaakt. Kortom Fischertechnik is een constructiesysteem met onbeperkte mogelijkheden om te maken en te innoveren. Een leven lang spelen en leren voor hobby en werk. Dàt laten we zien in Verpleeghuis “De Watersteeg” in Veghel.

De bouwers zijn in de leeftijd van 4 tot 80 jaar.

De bouwstenen van fischertechnik worden gemaakt door dezelfde fabrikant als de fischer pluggen voor in de muur. De grondstof is in hoofdzaak polyamide een soort kunststof.

Fischertechnik was in de jaren 70 erg populair bij scholen als lesmateriaal en is nooit meer van de markt verdwenen.

Het gehele systeem is gebaseerd op een schuifconstructie waarbij nokjes in een halfopen gleuf worden geschoven. Voor de aandrijving van de modellen worden motoren gebruikt van 6 tot 24 volt. Verder wordt er gebruikgemaakt van o.a. schakelaars, pneumatische cilinders, mechanica, solartechniek en eventueel een interface voor de besturing met een computer.

Fischertechnik is een constructie- en systeembouw waarmee op schaal echte modellen worden nagebouwd.

Dit evenement is een aanrader voor iedereen, jong en oud, die van speelgoed en techniek houd. Iedere bezoeker kan op die dag een klein bouwmodel meenemen om het thuis te gaan bouwen. (Zolang de voorraad strekt)Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30821