Datum plaatsing: 02 mei 2023

Vijf tips voor een heerlijke vakantie in eigen tuin


Vijf tips voor een heerlijke vakantie in eigen tuin


Regio (Regionaal): In deze tijden is er niet altijd budget om een dure gezinsvakantie te boeken. Combineer die gedachte met het gegeven dat de huizenmarkt op slot zit, en je komt tot de conclusie dat je je eigen tuin moet koesteren. En wellicht omtoveren tot een zomers paradijsje - voor een heerlijke vakantie aan huis. Vijf tips voor een betaalbare metamorfose.

Een eigen zwembad: geen utopie meer

Je zult de eerste niet zijn die zichzelf trakteert op een eigen plek om in het frisse water te spelen, relaxen en verkoeling te vinden. Een zwembad kopen is tegenwoordig betaalbaar, je zet het zwembad in een handomdraai neer en wie zo slim is om regenwater op te sparen in een watertank vult het bad kosteloos. Geen rijen meer voor de entree, de kinderen zwemmen op een overzichtelijke plek en de drankjes en snacks komen uit je eigen koelkast.

Schaduwdoeken

Een tarp oftewel schaduwdoek geeft een strandtent-achtig sfeertje aan je tuin. Deze betaalbare tentdoeken bevestig je op stevige punten boven de plek waar je in de schaduw wilt zitten: de gevel, de schutting of eventueel een robuuste boom. Je creŽert meer schaduw dan een parasol die je de hele dag moet verplaatsen. Ook boven het zwembad is een (extra) doek een idee. Je schaft ze al aan voor enkele tientjes.

Je eigen palletmeubels

Er bestaan hele boeken waarin uiteengezet wordt hoe je van pallets allerlei (lounge)meubels maakt. Vaak is dit een kwestie van aan elkaar schroeven en kussens erop leggen, maar de meer avontuurlijke knutselaar ontmantelt deze voormalige transporthulpmiddelen en vervaardigt hoogstpersoonlijk nieuwe tuinmeubels. Klaar? Een laag zonnebloemolie of kleurloze lak doet de rest en beschermt het hout tegen externe factoren. Zo geef je een eigen smoel aan je tuin met natuurlijke bouwmaterialen!

Een vuurplaats (maar denk aan de buren!)

Niet alleen in de zomer, maar ook in de winter verzamelen jij en je gezin of vrienden zich rondom een vuurtje. BarbecueŽn, marshmallows roosteren, groenten grillen, het kan er allemaal. Hou wel

rekening met de buren en kies je verbrandingsproducten zorgvuldig en duurzaam uit. En leg geen vis op het rooster, want deze voor velen onaangename geur gaat echt overal inzitten.

LED-verlichting

Echt zomervakantie vieren doe je door elke avond tot zo laat mogelijk buiten te vertoeven. De tv blijft lekker uit, je pakt een boek of komt tot elkaar onder smaakvolle tuinverlichting. Deze kost minder stroom wanneer je voor LED-varianten kiest. Denk aan zo'n vrolijk snoer van rode, groene, blauwe en gele lampjes en het is elke avond feest in je tuin!Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16493