Datum plaatsing: 23 mei 2023

Zo maak je je lange dagen achter je bureau beterRegio (Regionaal): Veel mensen hebben last van vermoeidheid en stress als gevolg van langdurig werken achter de computer. Urenlang achter het bureau of laptop zitten,en dat dag in, dag uit, kost je al gauw energie. Nog los van de gebreken die dit langdurig zitten veroorzaakt voor je lichaam.

Om de gevolgen van langdurig zitten en het werken achter je bureau zo klein mogelijk te houden, hebben we een aantal essentiŽle tips voor je op een rijtje gezet.

Begin met een goede laptopstandaard

Het klinkt misschien als een simpele tip, maar hands-on onderzoek heeft uitgewezen dat het gebruik van een goede laptopstandaard een enorm verschil kan maken. Niet alleen stel je hiermee het scherm van de laptop op de juiste hoogte in, ook helpen laptopstandaards je om een optimale ergonomische positie aan te nemen tijdens het werken.

Door deze verbetering voorkom je dat je lichaam in een ongewenste houding moet komen en ben je ook beter beschermd tegen het draadloze signaal radiatie van de laptop.

Kies voor een sta-zitbureau

De uitkomst van verschillend onderzoek zou haast niet duidelijker kunnen zijn: zitten is het nieuwe roken! Lang aaneengesloten zitten verslechtert je bloedsuikerspiegel, vergroot het je risico op hartaandoeningen, vermindert de bloedtoevoer naar je benen, dreigt bij iedereen die slaapproblemen heeft alleen maar erger te maken en heeft effect op leren en je concentratie.

Als antwoord hierop hebben bedrijven een sta-zit bureau ontwikkeld. Nova Mobili bijvoorbeeld heeft verschillende sta-zit bureaus in het assortiment, met als doel het bewegen en variŽren in je werkhouding te stimuleren.

Het is vooral belangrijk om in de basisstand een goede ergonomische positie aan te nemen en ademhalings- en ontspanningsoefeningen te doen. Bovendien heeft ook het verkleinen van de afstand (van bureau tot scherm) meerwaarde voor je werkcomfort achter het bureau.

Sla je werkritme aan

Je zou ervaren dat je voortdurend monotoon achter je bureau zit of druk bezig bent met administratief werk, terwijl je in werkelijkheid projectzaken doet, waarvoor je meer resultaatgericht zou willen werken. Er is een oplossing, en dat is het total management met de 'minutenmodule' van de Almeria.

De Almeria minuten module helpt je bij het organiseren van je werkplek en het maken van meer tijd voor projecttaken door snel een planning op te stellen.

Nadat je je ervaringen en verantwoordelijkheden hebt geformuleerd als doelen, krijg je voor elk doel de kansen te zien die je los kunt laten, de taken die je met een knipoog kan uitvoeren en het werk dat je moet doen om je doelen te halen.

De voordelen zijn dat je, nadat je je doelen hebt geformuleerd als minuten, steeds meer tijd krijgt om datgene te doen waar je passie ligt. Door in ís werelds drukste kantoren Ďmeer tijd te maken' leer je effectiever plannen, sla je werkritme aan en werk je beter.

Het moet dus een samenspel worden

Het dragen van een goede laptopstandaard voor meer comfort achter het bureau is alleen maar het begin. Met een sta-zit bureau pas je je werkhouding makkelijker aan, en door het gebruik van een minuten module zoals de Almeria zorg je ervoor dat je de taken die je moet uitvoeren effectiever kunt plannen, waardoor je meer tijd krijgt om je verantwoordelijkheden uit te voeren en te focussen op datgene waar je passie ligt.

Om de langdurige gevolgen van vermoeidheid en stress te voorkomen als gevolg van werken achter je bureau, is het van centraal belang dat je de beste laptop standaard, het beste sta-zit-bureau en de juiste minutenmodule gebruikt. Dat is de manier om optimaal te profiteren van comfort, ergonomie en gebalanceerde werkuren.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16989