Datum plaatsing: 30 mei 2023

IVN organiseert een midzomernacht wandeling op de Berkt in Heesch


IVN organiseert een midzomernacht wandeling op de Berkt in Heesch


Heesch (Bernheze): Op woensdag 21 juni is het midzomernacht, de langste dag van het jaar én het begin van de zomer, kun je om 20.00 uur aansluiten bij deze avondwandeling. Je wandelt langs verschillende landschapselementen in avondzon. De tocht duurt ruim 1,5 uur en staat onder leiding van ervaren natuurgidsen van IVN Bernheze.

Landgoed “de Berkt”

Je wandelt over het rijk historisch landgoed “de Berkt” waar cultuur, historie en natuur elkaar ontmoeten en je uitleg krijgt over de geschiedenis van het landgoed en de ontwikkelingen door de eeuwen heen. Maar ook over de uitbreiding van het landgoed in het afgelopen decennium.

Landgoed “de Berkt”, gelegen tussen Heesch en Vinkel kent een rijke historie. In 1800 is het huidige kasteeltje gebouwd welke later verbonden is met kasteel Heeswijk. Het Landhuis diende als buitenverblijf voor de jacht en kenmerkte zich door het aangelegde sterrenbos. Sinds 1966 is familie de Laat eigenaar van het kasteel en omliggend landgoed.

Midzomernacht

Doordat je wandelt in de avond met de ondergaande zon zul je de natuur anders beleven. Hopelijk zie je vleermuizen, hoor je een uil of de scharrelende dassen in de schemer. De IVN gidsen geven je uitleg en leiden je rond op dit mooie pareltje.

De gratis wandeling start om 20.00 uur bij de Berkt aan de Kasteellaan. Het is alleen toegankelijk voor validen en honden mogen niet mee. Aanmelden is niet nodig. Een vrijwillige bijdrage, voor IVN Bernheze, na afloop wordt op prijs gesteld.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.26442