Datum plaatsing: 05 juni 2023

Duurzaam herstellen van een verslaving in een afkickkliniek in Zuid-Afrika


Duurzaam herstellen van een verslaving in een afkickkliniek in Zuid-Afrika


Regio (Regionaal): Als willen is veranderd in moeten, spreek je van een verslaving. Een persoon die verslaafd is kan bijvoorbeeld verslaafd raken aan een bepaald middel, zoals: alcohol, drugs, medicijnen of pijnstillers. Ook kan iemand een verslaving ontwikkelen voor een specifieke soort gewoonte, zoals seks, gamen of gokken. Een avondbehandeling of een dagbehandeling bij verslaving kan bij bepaalde verslavingen voldoende effectief zijn. Maar soms kampt iemand met een verslaving die gepaard gaat met symptomen die te heftig zijn voor een van deze ambulante behandelingen. Heb jij moeite om met het gebruik van een middel of gewoonte te stoppen? Of heb je het vermoeden dat iemand in je naaste omgeving een verslaving heeft?

In dit artikel bespreken we hoe je de symptomen van een verslaving kunt herkennen. Ook belichten we hoe een klinische behandeling in een afkickkliniek in Zuid-Afrika kan helpen om duurzaam van een verslaving te herstellen.

Wat zijn de symptomen van een verslaving?

• Het verlangen om een middel te gebruiken of een handeling te verrichten is sterk aanwezig;
• De dosis die van het middel wordt gebruikt is steeds groter: er treedt tolerantie op;
• Een aantal mislukte pogingen gedaan om te stoppen;
• Ondanks lichamelijke of psychische problemen gaat iemand door met gebruiken;
• Zelfs wanneer het iemand in gevaar brengt, blijft die persoon het middel gebruiken;
• De gebruiker geeft andere zaken op om tijd aan het middel te kunnen besteden;
• Iemand wordt in het dagelijks leven zo sterk door het middel belemmerd dat belangrijke zaken zoals school of werk eronder lijden;
• Er treden onthoudingsverschijnselen op;
• Ook wanneer er problemen ontstaan binnen relaties - bijvoorbeeld met de partner of de familie - gaat iemand door met gebruiken.

Hoe gaat een klinische behandeling van een verslaving in Zuid-Afrika in z’n werk?
Het behandelprogramma van een afkickkliniek in Zuid-Afrika is strikt en intensief en duurt zes weken. Deze behandeling wordt volledig afgestemd op iemands verslaving en persoonlijke situatie. Bij het klinische behandelprogramma komen evidence-based behandelstrategieën zoals cognitieve gedragstherapie en inzichtgevende psychotherapie aan bod. Daarnaast maken mindfulness, coaching, lichaamsgericht werken en groepstherapie deel uit van de behandeling. De verslavingszorgkliniek bevindt zich op een rustgevende locatie in Kaapstad met een mooi uitzicht over de groene heuvels. In deze inspirerende omgeving staat een team van specialisten op het gebied van verslavingszorg klaar om mensen te helpen om in alle rust en privacy van hun verslaving te herstellen. Een klinische behandeling in Zuid-Afrika biedt 24 uur per dag emotionele en psychologische ondersteuning.

Voordat iemand kan starten met het klinische behandelprogramma, vindt een intakegesprek plaats met een psychiater. Deze medisch specialist stelt de indicatie. Er is een kans dat er voorafgaand aan de opname in de kliniek in Kaapstad een detox-behandeling in Nederland nodig is. Afhankelijk van hoe de detoxificatie (ontgiften) verloopt, kan iemand direct naar de afkickkliniek in Zuid-Afrika vertrekken.

Worden de kosten van een behandeling in een afkickkliniek in Zuid-Afrika vergoed?
Wil jij graag in het buitenland van een verslaving herstellen? Bij een verslavingszorginstelling die een Wtza-vergunning heeft en een erkende GGZ-instelling is, kunnen de kosten van een afkickkliniek in Zuid-Afrika door je zorgverzekering worden vergoed. Na de indicatie voor een klinische behandeling in Kaapstad wordt een machtiging aangevraagd voor toestemming bij de zorgverzekeraar. Je zorgverzekeraar beoordeelt vervolgens of een klinische behandeling voor je verslaving wordt vergoed.




Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15386