Datum plaatsing: 06 juni 2023

Themafietstour door de Maashorst met biologisch ontbijt en picknick


Themafietstour door de Maashorst met biologisch ontbijt en picknick


Nistelrode (Bernheze): Op zaterdag 17 juni organiseert Natuurcentrum De Maashorst een fietstocht door De Maashorst. Dit natuurgebied van ca. 4400 hectare behoort tot de grootste en mooiste natuurgebieden in Brabant en kent veel verschillende landschappen. Bossen worden afgewisseld met uitgestrekte heidevelden en zandverstuivingsgebieden. De Peelrandbreuk loopt dwars door De Maashorst en dat is op sommige plekken te zien in de vorm van het zogenaamde wijstverschijnsel. U fietst onder begeleiding van deskundige IVN-gidsen en op deze route ontdekt u al het moois dat er in De Maashorst te vinden is. Vanwege de nationale archeologiedagen die dit weekend op Slabroek worden gevierd, kent deze fietstocht dit jaar een bijzonder thema: begraven door de eeuwen heen. De route voert u langs diverse plekken in het gebied die een rijke geschiedenis uitademen: het prehistorisch grafveld nabij Slabroek, het vorstengraf bij Oss en het archeologisch monument Paalgraven worden tijdens de fietstocht aangedaan.

Voor een actieve dag moet natuurlijk de juiste basis gelegd worden. De dag begint om 9.00 uur op het Natuurcentrum met een biologisch ontbijt. Onze buurman en bio-boer Wilco De Zeeuw levert diverse heerlijke producten voor het gezamenlijke ontbijt. We nodigen u uit daarna van het aanbod op het buffet zelf een lekker biologisch lunchpakket samen te stellen. Om ongeveer 10.00 uur stappen we op de fiets en gaan we onder begeleiding van deskundige gidsen de natuur in. De rijke geschiedenis van het gebied loopt als een rode draad door onze tocht. Rond 12.30 uur komen we aan bij de Natuurbegraafplaats en genieten daar van onze picknick. Bij de Natuurbegraafplaats is ook de gelegenheid om van de toiletten gebruik te maken. Daarna fietsen we weer dwars door natuurgebied De Maashorst terug naar het natuurcentrum.

De Kosten voor deze tocht bedraagt 24,95 per persoon (inclusief ontbijt en picknick). Vooraf inschrijven is verplicht: https://www.natuurcentrumdemaashorst.nl/activiteiten/

Er kunnen maximaal 20 deelnemers met deze tocht mee en iedereen dient zijn eigen fiets mee te nemen.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28570