Datum plaatsing: 11 juni 2023

Verbouwen in de juiste volgorde - bespaar jezelf een hoop rommel


Verbouwen in de juiste volgorde - bespaar jezelf een hoop rommel


's-Hertogenbosch (Regionaal): Wie van plan is zelf de uitdaging van een verbouwing aan te gaan, weet niet altijd in welke volgorde dat moet. Een enkeling begint lukraak en zonder plan aan het karwei en belandt al snel in een episode van Help, mijn man is klusser. Terwijl het er op papier allemaal zo leuk uitzag. Wat is de beste manier om een verbouwing gesmeerd te laten verlopen?

Restafval duurzaam afvoeren

Het verbouwen van pakweg een keuken of badkamer brengt het nodige (rest)afval met zich mee. Sommigen gebruiken het puin om de gaten in de aanpalende B-weg op te vullen, maar in Nederland kun je het beter netjes af laten voeren. En wel op een duurzame manier. Een rolcontainer huren is een kwestie van enkele minuten besteden aan een telefoontje of het contactformulier op de website van de specialist, en scheelt je bergen aan ergernis. Je gaat toch niet zelf met al die zooi lopen slepen? Bovendien moet het allemaal ook gescheiden worden, en daar hebben de experts meer verstand van.

Ruimte verder leegmaken

Een rolcontainer staat idealiter al klaar wanneer je de ruimte prepareert voor de metamorfose. De losse elementen haal je er vanzelfsprekend eerst uit, voordat je tegels gaat staan wegbikken of muurtjes breken. Overweeg wat richting recyclecentrum moet en wat naar de kringloop. Gooi nooit alles lukraak in de rolcontainer, want in deze eeuw staat duurzaamheid voorop. Je maakt ook geen al te beste indruk op voorbijgangers die in de afvalcontainer allerlei soorten afval door elkaar zien liggen.

Voorzieningen om rotzooi en schade te voorkomen

Stuclopers zijn er om de ondergrond in de hal of andere ruimtes te beschermen wanneer je daar met schoenen vol gruis overheen banjert. Dat kan krassen maken in je vloer en dan staat er dus wéér een klus op de agenda. Stuclopers haal je bij de bouwmarkt. Kledingtip: hijs jezelf in een oud shirt, een werkbroek en veiligheidsschoenen voordat je aan de slag gaat. Draag een beschermde bril en eventueel een helm.

Samen klussen is altijd leuker

Werk samen! De slachtoffers van John Williams in het al genoemde tv-programma zijn vrijwel altijd mensen die het in hun eentje wilden opknappen. Dat is nu juist vaak de oorzaak dat er irritatie ontstaat. Samen klussen werkt niet alleen sneller en efficiënter omdat vier ogen meer zien dan twee, het is ook gezelliger. Het leeg- en sloopwerk kun je misschien alleen af, maar de make over voltooi je idealiter met meer mensen. Zet wat lekkers in de koelkast voor als het werk klaar is!Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16929