Datum plaatsing: 19 juni 2023

Centrum Rosmalen deze zomer extra aantrekkelijk


Centrum Rosmalen deze zomer extra aantrekkelijk


Rosmalen ('s Hertogenbosch): De ondernemers en de horeca in het centrum van Rosmalen maken het deze zomer weer extra aantrekkelijk om naar de winkels en terrassen te gaan. Die samenwerking is vorig jaar zo goed bevallen dat ook dit jaar gezamenlijk een heel gevarieerd entertainment programma is gemaakt. Er is vooral veel aanbod voor jonge bezoekers met hun ouders.

door Herman van Dinther

oy van Veghel, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland afdeling Rosmalen: “Ik denk dat we best trots mogen zijn op het resultaat van de samenwerking. Rosmalen is met veel gezellige terrassen en winkels toch al heel aantrekkelijk voor bezoekers uit de hele regio maar in de zomermaanden doen we er nog een flinke schep bovenop. We bieden veel entertainment waarbij het gaat om kleine en grote, sterk uiteenlopende initiatieven. Bijna elke week is wel iets te doen, te leren en te beleven, er kan zelfs volop gedanst en gezongen worden.”

Bekende artiesten
“We beginnen met het programma meteen na de start van de zomer. Het startsein geeft Drumfanfare Jong Exempel op 30 juni met een show van internationale allure. We sluiten de reeks activiteiten af op 10 september met het KOM-festival. Tussen die twee data treden tal van artiesten op, waaronder bekende namen als de winnaar van Typisch Talent 2016 Marcel Hufnagel en One man band Mister Keys Matthijs. Ook de allround internationaal actieve Lisa Dijkman met haar soepele soulstem maakt haar opwachting. Evenals Mr Brooks met zijn totaalconcept van livemuziek, zang en entertainment en Lotte & Frenk van coverband Tilt. Beide acts nemen met hun passie voor muziek het publiek moeiteloos mee en bieden de bezoeker zo een geweldige zomeravond. Maar daar blijft het niet bij. Ook de full-size big band Bflat gaat een swingend optreden verzorgen. Tijdens de Rosmalense Kermis die er van 5 tot en met 9 augustus staat, zijn er weer meerdere, ook Nederlandstalige, artiesten present.”

Lachen om humor
Roy: “Natuurlijk is ook aan de jongste bezoekers gedacht. Een programma met straattheater neemt de kinderen mee op doldwaze avonturen. Op bezoek komt Piraat Zeebeen met een hutkoffer vol verrassingen. Ari Safari is net terug van zijn geweldige safari-reis en komt laten zien en horen wat hij beleefd heeft. Pio Piloot neemt zijn reizigers mee op een spannende vlucht en clown Babsie met haar muzikale ballonentafel tovert de meest prachtige balloncreaties tevoorschijn. Daarnaast wordt door Dream Dance een dance workshop en door boekhandel De Omslag een voorleesmiddag georganiseerd. Al deze activiteiten zijn gratis toegankelijk en vinden plaats op De Driesprong in hartje Rosmalen, door veel mensen gezien als de ‘huiskamer’ van Rosmalen.
En hoewel aan alles een eind komt, dus ook aan dit zomerprogramma, treuren we niet want aansluitend wacht ons alweer een traditiegetrouw een volle evenementenkalender. Maar gelukkig is het nog niet zo ver, we gaan eerst met zijn allen genieten van een vrolijke zomer.”

Alle informatie over het programma is te vinden op www.welkominrosmalen.nl en via de social media.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.27940