Datum plaatsing: 21 juni 2023

Groots jubileumfeest 1000e uitzending punt nl


Groots jubileumfeest 1000e uitzending punt nl


Nuland ('s Hertogenbosch): Hij heeft het speciaal opgezocht: op maandag 2 april 2001 maakte Bertie Roovers de eerste PunT NL. Het radioprogramma is 22 jaar later nog iedere maandagavond (en in de herhaling op woensdag) van 19.00 tot 20.00 uur te horen op de lokale omroep. Duizend uitzendingen verstreken; voor de Nulandse muziekkenner reden genoeg voor een feestje. “Met optredens van twee talentvolle, regionale bands, die ik op de radio ook graag in de picture breng.”

Door Mark van der Donk

Een kwart eeuw geleden rolde Bertie er eigenlijk bij toeval in. “Toen mijn broer Tonnie ging verbouwen, nam ik zijn radio-uitzending op omroep Vladeracken over. Toen we verhuisden van Vinkel naar een groter pand in Geffen kwam er meer ruimte en ben ik met mijn eigen programma begonnen.” Er brak een prachtige tijd aan, waarin Bertie al ruim twee decennia lang ‘de betere pop- en rockmuziek van Nederlandse bodem’ laat horen. “Ik draai vooral muziek waarmee ik zoveel mogelijk mensen een plezier hoop te doen.”
Een van de hoogtepunten is volgens de presentator de eigen cd die in 2014 werd uitgegeven. “Ik had in die tijd elke maand wel livemuziek in de studio en bundelde een aantal akoestische optredens die langskwamen in mijn programma. We hadden geen perfect geluid, maar ‘PunT NL akoestisch live’ geeft wel een mooi beeld van die tijd.”

Doorstart
De cd-uitgave vond plaats in de laatste week van het bestaan van Radio Vladeracken. Na liefst 569 uitzendingen van PunT NL stopte de lokale omroep van Maasdonk. Een paar maanden na de herindeling van de voormalige gemeente maakte Bertie in Berlicum, bij Lokaal 7, een doorstart. “Ik had 25.000 mp3’s, heel veel cd’s en contacten en vond het jammer om daar niks mee te doen.” Na een nieuwe overstap is ROS Radio de huidige thuisbasis van PunT NL.
“Nog steeds hetzelfde programma, waarin wekelijks diverse nieuwe Nederlandse pop- en rockplaten voorbij komen. Ik vind het ook leuk om artiesten aan het woord te laten. Landelijke bekendheden als Danny Vera - van wie ik denk ik alle albums heb - en Henk Westbroek bijvoorbeeld. Vooral met die laatste had ik een leuk gesprek. Vanuit de badkamer vertelde hij geamuseerd dat zijn vrouw jarig was. Een halfjaar later belde ik hem weer en had hij opnieuw niet zoveel tijd. Zijn vrouw was jarig…”
Over Jan Rietman heeft Bertie ook een leuke anekdote: “Die had een nieuwe band geformeerd waarmee hij ging touren, onder meer langs Perron-3. Ik had geregeld dat we een aantal kaarten konden weggeven, maar tijdens het interview bleken ze helemaal niet te komen. Ze waren er nog niet klaar voor en dat moest de directeur van Perron-3 live op de radio horen.”

Regionaal geluid
Nog veel vaker biedt PunT NL een podium aan regionaal beginnende bands. “Ik vind het net zo leuk om een gesprekje te voeren met artiesten die nog helemaal niemand kent. Als ze maar geen covers zingen en ik de muziek de moeite waard vind. Altijd leuk als er dan nog iemand van doorbreekt. Flemming bijvoorbeeld, die ik al jaren ken, en Robin Borneman, die de finale van We Want More op SBS6 won.”

Kennismaken
Op zaterdag 8 juli viert Bertie het jubileum van PunT NL met een feestavond in De Meent. “Met twee livebands en een liveverslag op ROS Radio”, vat hij samen. “Ik hoop veel huidige volgers te ontmoeten, oude luisteraars van Vladeracken, voormalige collega’s van Lokaal 7, mensen die de Nacht van Nuland missen en misschien wel zangers die ik ooit aan de telefoon heb gehad. Ik wil iedereen ook kennis laten maken met Mick Stender, die met een 9-koppige band inclusief blazers naar Nuland komt, en de Brabantse boerenrockband Meuk. Als die ergens binnen komen, is het meteen feest. Vanaf hun allereerste begin, ruim tien jaar geleden, komen die al in mijn programma.”
Het is wel eens een keer door zijn hoofd gegaan, maar stoppen na duizend uitzendingen ziet Bertie toch niet zitten. “Was een mooie mijlpaal geweest, maar ik vind het gewoon nog veel te leuk. Prachtig toch, als mensen met hun eigen LP naar de studio komen?”

Kaarten voor de feestavond kosten 10 euro en zijn te koop bij Primera Rosmalen, Albert Heijn Nuland, Coop Vinkel, Blue Records Heeswijk-Dinther, Wilma’s in Geffen en via de Facebookpagina van PunT NL.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28702