Datum plaatsing: 15 juni 2023

Kerkzicht Nuland wil nog meer aan de bak


Kerkzicht Nuland wil nog meer aan de bak


Nuland ('s Hertogenbosch): Net voor de coronapandemie ons in de greep kreeg, besloten Arjan en Marisa van Creij om (naast De Wildse Hut) ook Kerkzicht Nuland uit te gaan baten. “Helaas hebben we alleen het eerste en het afgelopen jaar kunnen ondernemen”, vertelt Arjan. “Nu willen we doorzetten, nog meer aan de bak. Meer muziekevenementen organiseren en andere activiteiten ontplooien. Sinds Clint De Wildse Hut runt, hebben wij ook veel meer tijd om daar aandacht aan te besteden.”

In de grote zaal van Kerkzicht is het altijd druk met feesten, maar het stel doet veel meer. “Elke eerste zondag van de maand is er live muziek - lokale bandjes mogen ons altijd bellen - en eens per maand hebben we een high beer vrijmibo”, begint Marisa op te sommen. “De bier-burger avond, waarbij iedereen drie speciaal biertjes met een bijbehorende hamburger krijgt geserveerd, krijgt ook zeker een vervolg. Er deden laatst 120 personen mee, dus toen hebben we maar liefst 360 hamburgers klaargemaakt. De karaokeavonden lopen ook goed en we gaan een muziek pubquiz organiseren, waarbij ieder deelnemend team van een borrelplank mag genieten.”
De zaal van Kerkzicht, waar tot 500 personen kunnen vertoeven, is beschikbaar voor koffietafels, buffetten, vergaderingen en er worden danslessen gegeven.

“Bij ons is alles mogelijk”, legt Arjan uit. “We organiseren natuurlijk, in goed overleg, met de Nulandse horeca de jaarlijkse kermis en Rondje Nuland, maar we willen alleen maar meer aanpakken. Zo vormen we bijvoorbeeld de thuisbasis voor diverse biljart- en dartclubs, maar we hebben ruimte genoeg om nog meer darters - ook elektronische - te ontvangen.” Meer personeel is ook altijd welkom, vult Marisa aan: “Achter de bar of in de bediening, we zoeken wel iets dat bij hem of haar past.”
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15898