Datum plaatsing: 15 juni 2023

De Maasdijk start met internationaler deelnemersveldOss (Regionaal): Komende zaterdag starten ruim 2.000 sporters aan een van de diverse onderdelen van De Maasdijk. Al meer dan 1.600 deelnemers hebben zich vooraf aangemeld, terwijl voor de wandel- en toertochtonderdelen de daginschrijvingen normaliter groter zijn dan de voorinschrijvingen. De organisatie is daar zeer tevreden over.

Voorzitter Jeroen Ulijn: “het ziet er naar uit dat we weer een recordaantal deelnemers mogen ontvangen. We willen niet groeien om het groeien, maar voor ons is het wel een teken dat de deelnemers blijkbaar tevreden zijn en dat is waar we het voor doen”.
De marathon tikt voor het eerst de honderd deelnemers aan, nadat die aan het einde van het vorige decennium juist flink geslonken was qua deelnemersaantal. De halve marathon kent ook een recorddeelname. Ulijn: “gelukkig hebben we de start van de halve marathon verplaatst, naar Acropolis in Megen. Daar gaat het gezellig druk worden zaterdag”.
Opvallend is de herkomst van de sporters op de diverse hardlooponderdelen. Onder meer uit Argentinie, Uruguay, Zuid-Afrika, Iran en India hebben deelnemers de Osse wedstrijd weten te vinden. In totaal staan er 34 nationaliteiten op de startlijsten van de verschillende onderdelen.

Voor alle wandelingen en de toerfiets- en skatetochten kan nog worden ingeschreven. Vooraf online, of bij het startbureau in H32 op de Heuvel in Oss. Zorg dat je erbij bent en meld je vandaag nog aan op www.demaasdijk-events.nl/de-maasdijk!

De starttijden:

• Zaterdag 14:00 uur: Rabo Family Color Run – aanmelden in het Barbara Park.

• Zaterdag én zondag 07:00 - 13:00 uur: Wandelen: 12, 20, 30, 40 km

• Zaterdag 21:30 uur: Kennedy Mars 80 vd Osse Maaskant en nachtwandeling 40 km - aanmelden in wijkcentrum de Binnenstad. Barbaraplein in Oss.

• Zondag 08:00-12:00 Fietsen: 50- en 90 km toertocht

• Zondag 08:00-12:00 Inline skating, steppen en me-moveren: 30- en 60 km toertocht

Het volledige programma is te vinden op de website van de organisatie: https://demaasdijk-events.nl/de-maasdijk/informatie/aanvangstijden/Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

sport nieuws

© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14127