Datum plaatsing: 19 juni 2023

Groothandels: deze functies zijn onmisbaar in je ERP-systeem


Groothandels: deze functies zijn onmisbaar in je ERP-systeem


's-Hertogenbosch (Regionaal): Een goed ERP-systeem helpt je groothandel tijd besparen, fouten voorkomen en vooral: groeien. Alle bedrijfsprocessen integreer, beheer en monitor je in ťťn systeem. Zo werkt alles vlekkeloos samen. Welke functies wil je als groothandel absoluut niet missen in je ERP-software? In dit artikel zetten we de belangrijkste ERP groothandel functies voor je op een rij.

Wat kan een ERP-systeem voor je groothandel betekenen?

Een goed ERP-systeem helpt je om:

∑ Alle afdelingen goed samen te laten werken.

∑ Fouten te voorkomen.

∑ Tijd te besparen.

∑ De administratie grotendeels te automatiseren.

∑ Altijd inzicht te hebben in de meest recente cijfers.

∑ Sneller en makkelijker te analyseren en beslissingen te maken.

∑ Snel in te spelen op nieuwe ontwikkelingen.

Welke functies zijn belangrijk bij software voor je groothandel?

Deze functies zijn absolute aanraders voor groothandels. Natuurlijk hangt dit deels af van de grootte van je bedrijf.

1: Voorraadbeheer

Houd met het systeem gemakkelijk bij wat je op voorraad hebt en wanneer het tijd is om bij te bestellen. Door real time inzicht en voorraadprognoses weet je precies wat je kunt verkopen en welke levertijden je kan toezeggen aan je klanten. Zo voorkom je dat je je klanten moet teleurstellen.

2: Verkoop & ordermanagement

Het proces van verkoop en ordermanagement wil je zoveel mogelijk automatiseren. Anders kan er veel tijd in gaan zitten en sluipen er al snel menselijke foutjes in. De communicatie met de klant kan grotendeels geautomatiseerd worden (denk aan bevestigingen en verwachte leverdata). Ook je inkoop wordt automatisch ingelicht als zij in actie moeten komen.

De status van alle orders wordt altijd up-to-date gehouden en is makkelijk in te zien.

3: FinanciŽn

Een andere afdeling waar flink wat tijd in kan zitten: de financiŽle administratie. Met een goed ERP-systeem automatiseer je facturatie, betalingen en boekhoudrapportages. Het systeem kan hiervoor gekoppeld worden aan uw boekhoudsoftware.

4: Klantrelaties

De software helpt je om klantgegevens te organiseren en bij te houden. Denk aan bestelhistorie, betalingen en contactinformatie.

5: Analyseren en beslissen

Als groothandel moet je vaak en snel beslissingen maken. Daarvoor heb je natuurlijk gegevens nodig zoals voorraadniveaus, voorraadprognoses en winstgevendheid. Je ERP-systeem helpt je hierbij met rapportages en analyses op basis van de meest recente cijfers.

6: Koppeling met andere systemen

Kies voor een ERP-pakket dat kan worden geÔntegreerd met de systemen waar je mee werkt, zoals je e-commerce platform en je logistieke systemen.

ERP groothandel partner

Kies altijd voor een ERP partner die kennis van en ervaring met de groothandel branche heeft. Die begrijpt precies wat je nodig hebt. Logres Business solutions heeft al bijna 30 jaar ervaring met ERP-software voor groothandels.



Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16610