Datum plaatsing: 19 juni 2023

Union viert jubileum Groots en ontvangt koninklijke erepenning


Union viert jubileum Groots en ontvangt koninklijke erepenning


Nuland ('s Hertogenbosch): Harmonie Union uit Nuland heeft vrijdag tijdens het popconcert ter ere van haar 150-jarig jubileum een Koninklijke Erepenning ontvangen uit handen van burgemeester Jack Mikkers.

Harmonie Union neemt al heel lang een centrale plaats in binnen de lokale gemeenschap. Of het nu in de kou is om de Sint te verwelkomen, in oranjesferen op Koningsdag of zoals recent nog voorop bij de Grote Gildedag, Union omlijst het muzikaal. De vereniging werd opgericht op 16 juni 1873 en is daarmee de oudste muziekvereniging van gemeente ‘s-Hertogenbosch. Anno 2023 is Harmonie Union nog steeds springlevend en viert het haar jubileumjaar groots.

“Heel 2023 staat in het tekenen van het 150 jarig jubileum”, vertelt voorzitter Wilfred van Erp, “we kijken terug op prachtige evenementen eerder dit jaar en afgelopen weekend was een prachtige aanvulling hierop.” Het jaar werd afgetrapt met een filmmuziek concert en tijdens het drum event in het vernieuwde vd Valk stond slagwerk centraal. Afgelopen vrijdag bestond de vereniging exact 150 jaar en Union trakteerde haar bezoekers op een groots popconcert. Op een zonovergoten Prins Bernhardplein liet de muziekvereniging - voor de gelegenheid volledig in het nieuw gestoken - zien dat het nog bruist van de energie en ook nummers van artiesten als The Red Hot Chilipeppers, Kensington of De Dijk niet uit de weg gaat.

Speciaal ter gelegenheid van haar jubileum wijdde heemkundegroep Nuwelant een volledige editie van hun magazine Spoorzoeker aan Union. Heemkunde Nuwelant reikte tijdens het popconcert het eerste exemplaar uit aan burgemeester Mikkers en Albert van Nistelrooij, erelid van Union.

Tot verassing van de leden en het aanwezige publiek overhandigde Mikkers de Koninklijke Erepenning aan voorzitter Van Erp. ,,Een vereniging met zo’n staat van dienst en die nog steeds midden in de maatschappij staat moeten we koesteren. Ik ben dan ook zeer verguld dat ik namens de koning deze Erepenning aan Union mag uitreiken.” Vandaag de dag is Union een muziekvereniging voor jong en oud en met een breed repertoire. Een vereniging met aandacht voor traditie en gevoel voor de tegenwoordige tijd. Maar bovenal een vereniging die nog steeds elke dag haar naam, Union staat voor eendracht, nastreeft. De Koninklijke Erepenning is de ultieme waardering voor al die generaties muziekliefhebbers die Union hebben gemaakt tot wat het nu is. Een springlevende vereniging die midden in de samenleving staat en daar actief aan bijdraagt.

“De erepenning voelt als een kroon op ons jubileumjaar. Het stimuleert ons om te blijven investeren in de toekomst van Union. De ingeslagen weg met evenementen als het Corona Herdenkingsoncert, Nulandse Maestro en recent het Drum Event en vandaag het popconcert Union on Stage zetten we dan ook voort,” geeft voorzitter van Erp aan.

Op zaterdag vervolgde Union haar jubileumfeest door en bood het podium plek aan diverse bandjes en acts waaronder de Nulandse formatie De Modder Fokkers. Normaliter treden de muzikanten van deze formatie slechts éénmaal per jaar op, maar voor het jubilerende Union werd een uitzondering gemaakt.

Van Erp besluit: “We hebben Nuland getrakteerd op een prachtig muzikaal weekend, maar vieren het hele jaar door dit jubileum. Zo organiseren we in september nog een Taptoe met 5 Brabantse showkorpsen en zullen we het jaar afsluiten met een muzikaal zandverhaal voor de basisschoolkinderen en een bijzondere editie van ons traditionele Candlelight concert.”

Union viert jubileum Groots en ontvangt koninklijke erepenning
Union viert jubileum Groots en ontvangt koninklijke erepenning
Union viert jubileum Groots en ontvangt koninklijke erepenning
Union viert jubileum Groots en ontvangt koninklijke erepenning
Union viert jubileum Groots en ontvangt koninklijke erepenning


Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.32609