Datum plaatsing: 19 juni 2023

Onbekende zelfzorgproducten die je wl in huis moet hebben


Onbekende zelfzorgproducten die je wl in huis moet hebben


's-Hertogenbosch (Regionaal): Paracetamol, een flesje jodium of pleisters hebben de meeste mensen wel in huis. Mocht er iets groters nodig zijn, dan is een drogist of apotheek natuurlijk nooit ver weg. Toch zijn er ook nog andere zaken waarvan het wel goed is om ze in huis te hebben, al is het alleen al om te voorkomen dat de nood hoog is terwijl de winkels dicht zijn. Welke zelfzorgproducten standaard in jouw kastje horen? Lees snel verder.

Handel snel als vrijgezel

Ben je vrijgezel en geniet je volop van deze status? Lekker doen! Maar zorg er wel voor dat je op een aantal zaken bent voorbereid. Ook wanneer je bijvoorbeeld trouw je anticonceptiepil neemt kan het zijn dat er iets fout gaat. Denk aan het oplopen van een geslachtsziekte. Gelukkig kun je vandaag de dag eenvoudig een soa test thuis doen. Van een gonorroe tot de chlamydia thuistest, thuis kun je er eenvoudig een check doen. Ook een morning afterpil kan verstandig zijn om in huis te hebben, net als een zwangerschapstest. Kortom, heb plezier maar wees voorbereid!

Quarantaine?

Covid lijkt verleden tijd, en de kans dat er een massale lockdown hierdoor komt is inmiddels dan ook zeer klein. Dit wil echter niet zeggen dat het helemaal verdwenen is. Wanneer jij

klachten hebt die lijken op de symptomen van Covid, is het nog altijd slim om zo snel mogelijk een test te doen. Deze test eerst moeten kopen in de drogist, zorgt ervoor dat er een kans ontstaat dat je anderen eerst ook nog besmet. Dus wees dit voor en heb ze in huis.

Op de pot

Een voedselvergiftiging of buikgriep kan snel ontstaan, door simpelweg iets verkeerds te eten kun je al dagen aan huis gekluisterd zijn. Of beter nog; aan het toilet. Er zijn geen concrete medicijnen die hiertegen helpen, maar wel middeltjes die het leed verzachten. Denk aan ORS en speciale drankjes. Zorg dat je dit in huis haalt en niet met zware diarree naar een winkel hoeft, en wellicht daar in de rij moet gaan wachten. Dat is het laatste waar je op zon moment zin in hebt.

Kortom, kijk eens goed in je badkamerkastje of je voorraad een beetje op orde is. Het is van sommige dingen goed om ze op voorraad te hebben. Al was het alleen al om jezelf een walk of shame te besparen naar de apotheek of naar de drogist. Je zult jezelf dankbaar zijn wanneer je hierop bent voorbereid!Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16013