Datum plaatsing: 24 juni 2023

Bijna twee van de vier theateravonden van EMM Lithoijen uitverkocht: ‘Hanna van Hendrikke’ blijkt in trek


Bijna twee van de vier theateravonden van EMM Lithoijen uitverkocht: ‘Hanna van Hendrikke’ blijkt in trek


Lithoijen (Oss): EMM Theater staat vanaf 16 september weer op de bühne met een prachtige nieuwe voorstelling ‘Hanna van Hendrikke’. De voorstelling die eerder triomfen heeft gevierd op het vliegveld van Twente wordt nu voor het eerst op een andere locatie uitgevoerd: de Scheurheuvel in Lithoijen. EMM Theater neemt je met Hanna van Hendrikke mee naar het leven op een boerderij van 1951 tot 1971 en laat je saamhorigheid, verdriet en geluk ervaren. Dit alles op een bijzondere en monumentale locatie met livemuziek. Iedere avond met de welbekende naborrel. De première-avond van deze bijzondere voorstelling is al uitverkocht. Voor zaterdag 23 september zijn nog ongeveer 15 kaarten beschikbaar. Voor 17 en 24 september zijn nog 68 en 126 kaarten beschikbaar.

Feesten, lachen, rouwen, ruziën en protesteren “Het grootste gedeelte van het stuk speelt zich af op een boerderij rond 1971. Voor veel mensen herkenbaar. Er wordt gefeest, gelachen, gerouwd, geruzied en geprotesteerd. Met mooie en uiteenlopende karakters. Het publiek kan meeleven met het boeiende leven van Hanna op de Scheurheuvel”, aldus Bert van Kilsdonk die Lambert, de vader van de hoofdrolspeelster Hanna, speelt.

Hendrik Tiemissen, die de zoon van Hanna speelt in het stuk, vult aan: “Hanna van Hendrikke wordt niet in chronologische volgorde gespeeld. Dit maakt het voor de kijker uitdagend om naar te kijken. Ook is het onderwerp van de voorstelling voor veel toeschouwers herkenbaar, zeker als je vrienden of familie van boerenafkomst hebt. Het is een stuk waarin wordt gelachen, maar ook met droevige kippenvelmomenten die misschien zelfs tot een traan kunnen leiden.”

Over Hanna van Hendrikke
Hanna van Hendrikke vertelt over de verstandhoudingen in een kleine buurtschap. In 1951 huwt boerin Hanna haar geliefde Hendrik met wie ze twee kinderen krijgt. Samen met haar oude vader Lambert, haar vriendinnen en de boeren in hun nabije omgeving leven ze sober een mooi landleven.

Het overlijden van haar man in 1964 en daarna de ruilverkaveling en moderniseringen van de zeventiger jaren, brengen Hanna in benauwde onzekerheid. Zal het haar én de boeren lukken met de tijd mee te gaan? Van dichtbij voelen we mee met de worstelingen van de naoorlogse boeren. De voorstelling neemt je via twee verhaallijnen mee naar het begin van de jaren 50 en de huidige tijd van het stuk in het begin van de jaren 70.

Algemeen Beschaafd Brabants
Regisseur Wim Wijnakker vertaalde het Twentse stuk speciaal voor EMM Theater naar Algemeen Beschaafd Brabants. Waardoor het voor iedereen in deze regio goed verstaanbaar is. Elke donderdag en zondag wordt er met veel passie gerepeteerd. Wim tilt het komend theaterspektakel elke repetitie weer naar een hoger niveau. De spelers krijgen één-op-één tips voor het optimaliseren van hun rol.

Kaartverkoop
Hanna van Hendrikke op 17, 23 of 24 september beleven in de monumentale Scheurheuvel in Lithoijen? Kaarten zijn beschikbaar via www.emmtheater.nlUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14467