Datum plaatsing: 05 juli 2023

Crash-tests: Schade creŽren om schade te voorkomen!'s-Hertogenbosch (Regionaal): Je bent onderweg, de zon prikt door je autoruit, je favoriete nummer speelt op de radio en het verkeer is rustig. Alles voelt zo alledaags, zo routinematig. Dan, als een schokkende wervelwind uit het niets, verbreekt een scherpe, oorverdovende klap de kalmte. Je ziet, voelt en hoort het metaal van je geliefde auto krimpen en vervormen. De stilte na de klap is haast surrealistisch, een oorverdovende stilte die volgt op de chaos van een ogenblik eerder. Je komt er met de schrik vanaf, alleen je auto is wel een puinhoop.. Schadeauto's zijn nooit prettig, maar heb je je ooit afgevraagd hoe ze bijdragen aan de voortdurende evolutie van de veiligheid van auto's? In dit blogartikel leer je daar meer over!

Leren over de veiligheid van de auto
Ja, je leest het goed. Die gehavende auto's die je ziet na een ongeluk? Ze kunnen een essentiŽle rol spelen bij het verhogen van de veiligheidsnormen. Automakers gebruiken schadeauto's om te leren, te analyseren en uiteindelijk de veiligheidskenmerken in hun nieuwste modellen te verbeteren. Door autoís te laten crashen of door autoís te analyseren na een crash kan de producent van de auto veel leren over de veiligheid van de auto, dit alles met het doel om deze nůg veiliger te maken. Dit proces van leren uit schade is een cruciale schakel in de evolutie van de veiligheid van auto's.

Schadeauto's: de onverwachte helden van de auto-industrie
Als het gaat om veiligheid op de weg, worden schadeauto's onze onverwachte helden. Deze voertuigen, ondanks hun gehavende uiterlijk en beschadigde staat, geven ingenieurs kostbare inzichten in hoe structuren falen en hoe menselijke lichamen reageren bij een botsing. Hoe zo? Denk eens aan de crash-testdummies. Zij zijn de stand-ins voor ons tijdens deze tests. Ze helpen ons te begrijpen hoe verschillende soorten botsingen verschillende verwondingen kunnen veroorzaken.

Het lot van schadeauto's: een tweede leven
Dus, wat gebeurt er met deze schadeauto's na de crash-tests? Ze krijgen een tweede leven. Vele onderdelen van deze voertuigen zijn nog steeds bruikbaar en worden op de markt gebracht voor de verkoop. Hier komt autobedrijf Broekhuis om de hoek kijken. Ze bieden een scala aan gebruikte auto-onderdelen van schadeauto's. Niet alleen helpt dit de kosten te drukken voor mensen die op zoek zijn naar auto-onderdelen, maar het bevordert ook het concept van recycling en vermindert afval.

Veiligheid evolueert, met dank aan schadeauto's
Dankzij de waardevolle inzichten verkregen uit schadeauto's en crash-tests, zien we een voortdurende evolutie in de veiligheid van auto's. Van verbeterde crumple zones en effectievere airbags tot geavanceerde technologieŽn zoals automatisch remmen en rijstrookassistentie. Het doel? Het verkeer veiliger maken voor iedereen.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16780