Datum plaatsing: 20 juli 2023 - Laatst gewijzigd: 20-07-2023 17:39:01

Kinderkamer aankleden, hier moet je aan denken


Kinderkamer aankleden, hier moet je aan denken


's-Hertogenbosch (Regionaal): De kinderkamer is een belangrijke ruimte in huis, waar kinderen hun eigen plekje hebben om te spelen, te slapen en te ontdekken. Het is daarom belangrijk om de kinderkamer op een leuke en praktische manier aan te kleden, zodat het een plek is waar kinderen zich thuis voelen en zich kunnen ontwikkelen. Maar waar moet je allemaal aan denken als je de kinderkamer gaat aankleden? In dit artikel geven we je een aantal tips.

Veiligheid voorop
Als je de kinderkamer gaat inrichten, is het belangrijk om veiligheid altijd voorop te stellen. Zorg ervoor dat er geen scherpe randen of hoeken zijn waar kinderen zich aan kunnen bezeren en kies voor meubels die stevig genoeg zijn om het gewicht van een kind te dragen. Ook is het belangrijk om rekening te houden met de hoogte van meubels en accessoires, zodat kinderen er niet bij kunnen als ze nog te jong zijn.

Kleuren en materialen
Kinderen houden van kleur en vrolijke patronen, dus het is leuk om de kinderkamer op te fleuren met kleurrijke accessoires en behang. Kies bijvoorbeeld voor een mooie muursticker met vrolijke dieren of een kleurrijk behang met stippen of sterren. Houd er wel rekening mee dat te veel kleuren en patronen druk kunnen ogen en onrustig zijn voor kinderen. Het is daarom verstandig om een aantal rustige kleuren te gebruiken als basis en deze aan te vullen met kleurrijke accessoires.

Naast kleur is ook het materiaal van meubels en accessoires belangrijk. Kies voor materialen die gemakkelijk schoon te maken zijn, zoals kunststof, hout of vinyl. Stoffen zoals fluweel en wol zijn mooi, maar kunnen moeilijker schoon te maken zijn en zijn daardoor minder geschikt voor de kinderkamer.

Opbergruimte
Een opgeruimde kinderkamer is niet alleen fijn voor de ouders, maar ook voor kinderen zelf. Zorg daarom voor voldoende opbergruimte, zodat speelgoed en kleding gemakkelijk opgeruimd kunnen worden. Kies bijvoorbeeld voor een kast met verschillende lades en planken, of voor opbergboxen die onder het bed geschoven kunnen worden. Ook een speelgoedkist is handig om al het speelgoed in op te bergen.

Decoratie
Decoratie maakt de kinderkamer helemaal af. Kies voor leuke accessoires die passen bij de stijl van de kamer en die de persoonlijkheid van het kind weerspiegelen. Zo kan je bijvoorbeeld posters kopen van zijn of haar favoriete dier of film, een wandrek met boeken en knuffels, of een vrolijk kussen met een grappige print. Ook een speelmat of zitzak kan de kinderkamer gezellig maken en uitnodigen om te spelen.

Tip: Bezoek Yourdecoration.nl voor de leukste posters voor jouw kind.

Verlichting
Verlichting is belangrijk in de kinderkamer, zowel voor de sfeer als voor de veiligheid. Zorg voor voldoende licht tijdens het spelen en lezen, maar ook voor een zacht lichtje tijdens het slapen. Kies voor een plafondlamp die voldoende licht geeft en eventueel dimbaar is, en voor een nachtlampje dat zacht licht geeft en gemakkelijk aan en uit te zetten is.

Veelzijdigheid
Kinderen groeien snel en hun interesses veranderen regelmatig. Het is daarom handig om de kinderkamer zo in te richten dat het gemakkelijk aan te passen is aan de leeftijd en interesse van het kind. Kies bijvoorbeeld voor meubels die meegroeien met het kind, zoals een bed dat uit te breiden is, of voor een neutrale basis die gemakkelijk te veranderen is door middel van accessoires en decoratie.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15366