Datum plaatsing: 17 augustus 2023

Publiekscampagne ‘Palliatieve Zorg’ in Bibliotheek Oss


Publiekscampagne ‘Palliatieve Zorg’ in Bibliotheek Oss


Oss (Oss): Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) is een landelijke publiekscampagne gestart over palliatieve zorg. Dat is hulp en zorg om het leven van mensen die ongeneeslijk ziek zijn en hieraan komen te overlijden en hun naasten. Ook regionaal wordt er aandacht besteed aan dit onderwerp. Het Netwerk Palliatieve Zorg heeft een eigen thematafel in de Bibliotheek Oss. Zij wil hiermee bereiken dat patiënten en hun naasten actief nadenken over zorg in de laatste levensfase.

Uit onderzoek van Palliatieve Zorg Nederland blijkt dat ongeneeslijk zieke mensen niet altijd passende palliatieve zorg krijgen, onder meer omdat ze de mogelijkheden niet altijd kennen. Men weet niet wat het is, praat er niet over met hun naasten of zorgverleners en leggen hun keuzes niet of beperkt vast. Daarom is het van belang dat deze mensen met hun naasten of zorgverleners stil staan bij hun wensen en grenzen in hun laatste levensfase.

Naar verwachting hebben in de toekomst steeds meer mensen palliatieve zorg nodig doordat het aantal ouderen toeneemt en we langer leven. In 2021 overleden 170.000 mensen. Daarvan maakten ruim 106.000 mensen een ziektetraject door waarbij palliatieve zorg een uitkomst had kunnen bieden. Palliatieve zorg kan ondersteuning bieden bij lichamelijke klachten, psychische klachten, sociale problemen en zingevingsvragen. Hierbij is het doel niet iemand genezen, maar klachten en problemen voorkomen om de kwaliteit van leven zo veel mogelijk te behouden.

Vanaf 4 september staat de thematafel met professionals in Bibliotheek Oss om uw vragen over palliatieve zorg te beantwoorden en informatie te geven:

4 september van 13.00 tot 15.00 uur

5 september van 14.00 tot 16.00 uur

6 september van 14.00 tot 16.00 uur

De thematafel is gratis te bezoeken in Bibliotheek Oss tijdens openingstijden. Kijk voor meer informatie op de website www.nobb.nl/activiteiten.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29293