Datum plaatsing: 01 september 2023

Online bedrijfsfeesten: Zoom-party's die in de geschiedenisboeken belanden's-Hertogenbosch (Regionaal): Remote werken is door de pandemie ineens veel normaler geworden, er zijn veel bedrijven die ook na de pandemie met remote werknemers zijn blijven werken en we zien zelfs steeds meer bedrijven die volledig op afstand opereren. De grote vraag bij deze nieuwe vorm van werken is dan ook: hoe kan je je team blijven motiveren en belonen wanneer fysieke interactie niet meer aanwezig is? Simpel: door het organiseren van onvergetelijke online bedrijfsfeesten! In dit artikel duiken we in de wereld van virtuele feesten en geven we je tips om een episch feest op te zetten dat nog jarenlang het onderwerp van gesprek zal zijn bij de virtuele waterkoeler.

Virtuele erkenning: het nieuwe schouderklopje
Erkenning op de werkvloer is essentieel om een sterk teamgevoel te creŽren. Echter, in een virtuele setting is dat schouderklopje of die glimlach van waardering niet zo vanzelfsprekend meer. Maak daarom gebruik van de kracht van online erkenning! Deel tijdens Zoom-vergaderingen openlijk complimenten uit of stel een maandelijkse online prijsuitreiking in waarbij je de 'Superster van de Maand' benoemt. Laat die persoon in het zonnetje staan en zorg dat het hele team betrokken is bij dit virtuele eerbetoon.

Virtuele verrassingen: wie houdt er niet van een feestje?
Een verrassing hier, een verrassing daar! Onverwachte virtuele verrassingen kunnen je team een broodnodige boost geven. Of het nu een spontane online pubquiz is, of een doosje met lokale delicatessen dat bij je teamleden op de deurmat ploft, deze momenten van vrolijke verbazing kunnen wonderen doen voor de moraal van het team. Ze voelen zich gewaardeerd en deze waardering zul jij terug zien in de cijfers van het bedrijf. Zowel op de HR-afdeling als bij de sales.

Het vieren van virtuele feestdagen: het nieuwe teambuilding
Waarom zou je stoppen bij een virtueel verrassingsfeestje? Maak van de nood een deugd en laat traditionele feestdagen niet in rook opgaan. Van een op afstand georganiseerde Kerst tot een virtueel Sinterklaasfeest, alles kan net zo goed online als offline! Laat collega's via een online platform lootjes trekken en verras ze met een kleine attentie, rechtstreeks vanuit de zak van Sinterklaas. Verras je medewerkers met een Sinterklaaspakket van Tezet of maak tijdens een speciale Zoom-bijeenkomst een ronde waar iedereen zijn gedicht voor de ander voor kan dragen. Naast de funfactor, creŽer je zo ook een sterke onderlinge band en meer betrokkenheid bij elkaar.

Virtuele gemeenschap: verder dan werktaken alleen
Een virtuele werkomgeving draait niet alleen om werk. Het sociale aspect dat zo kenmerkend is voor een fysieke kantooromgeving, moet je niet onderschatten. CreŽer ruimte voor informele online interacties, zoals een virtuele koffiehoek of een VRIJMIBO-kanaal. Hier kunnen werknemers hun huisdieren showen, recepten uitwisselen of simpelweg het laatste nieuws bespreken. Met dit virtuele cafť hou je het sociale en informele aspect levend, zelfs in een online setting.

Zet je schrap en pluk de vruchten
Het creŽren van een betrokken en levendige bedrijfscultuur binnen een virtueel team kan een uitdaging zijn, maar deze tips en een beetje creativiteit brengen je al een heel eind op weg. Onthoud: het allerbelangrijkste is dat je team zich gewaardeerd en verbonden voelt, waar ze ook zijn. Dus check eens wat mogelijkheden van Tezet.nl en maak er een feest van dat niemand zal vergeten!
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15160