Datum plaatsing: 06 september 2023

Mooiland bouwt 22 sociale huurwoningen in LiesdaalOss (Oss): In de huidige fase van bouwplan Liesdaal in Maren-Kessel komen 22 sociale huurwoningen. Deze week hebben gemeente Oss en woningcorporatie Mooiland een overeenkomst gesloten voor de verkoop van grond voor het nieuwbouwplan.

Bij de verkoop is bepaald dat de woningen de komende vijftien jaar alleen als sociale huurwoning gebruikt mogen worden. Het is bedoeling dat de bouw begin 2024 van start gaat.

Leefbaarheid

Wethouder Sidney van den Bergh: De vraag naar betaalbare woningen is erg groot. Ook in Maren-Kessel. Het is daarom een goede zaak dat er straks 22 sociale huurwoningen wordt gebouwd. Dat is fijn voor de inwoners n goed voor de leefbaarheid in het dorp.

Ook Carly Jansen, bestuurder Mooiland, is content met de overeenkomst. Het is mooi dat we er in geslaagd zijn om ondanks de hoge bouwkosten dit aantal van 22 betaalbare woningen te kunnen bouwen. Daar mogen we met zn allen trots op zijn.

Liesdaal

De 22 sociale huurwoningen maken deel uit van de volgende fase van Liesdaal. Deze fase bestaat uit de bouw van ongeveer 40 woningen afhankelijk van het woningtype. Daarbij hoort ook een CPO-project, waarbij een groep van vier jongeren samen hun woning ontwikkelen en bouwen.

Op het resterende deel van deze fase is ruimte voor nog zon 10 tot 15 woningen. Het is de bedoeling dat een deel daarvan seniorenwoningen worden. Dit sluit aan bij de uitkomsten van een onderzoek door de lokale KBO-afdeling. Daaruit blijkt dat een aantal ouderen in Maren-Kessel graag de stap naar een seniorenwoning zet. Wanneer deze woningen gebouwd worden, is niet bekend.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13919