Datum plaatsing: 04 september 2023

Etalage-exposities in plaats van leegstandRosmalen ('s Hertogenbosch): Lege, donkere panden maken een winkelstraat niet aantrekkelijker. Maar het kan ook anders. Initiatiefnemer Huub Smits van fototypo realiseert tijdelijke exposities in leegstaande etalages. Aantrekkelijk voor het winkelend publiek, voor de omliggende winkels n voor lokale kunstenaars.

Een deel van de etalage van de Molenhoekpassage toont werk van Smits. In de nieuwe serie risoprints geeft hij met een knipoog vorm en kleur aan teksten. Een mooie match met de duurzame kandelaars van Simone (2ndcandle) en vintage tafeltjes en lampjes van Warenhuis Strant. Puck Smits is student interieur en heeft de achtergrond verzorgd door oude houten letters te stempelen. Het andere deel van het pand is stijlvol ingericht met kunst van de veelzijdige Mascha Leijten (DOKX).

Smits vertelt: Je moet elkaar wat gunnen. De manier waarop eerdere etalage-exposities via bemiddeling van het Bossche bedrijf Univast Retail tot stand zijn gekomen is een mooi voorbeeld. Andere makers zie ik zelden als concurrenten. Wl als samenwerkingspartners die elkaar kunnen versterken. Vorig jaar exposeerde de professioneel beeldmaker al in leegstaande winkelpanden in het centrum van Den Bosch, winkelcentrum de Rompert n in de Molenhoekpassage. Dat is goed bevallen voor alle betrokken partijen. Graag doet Smits een oproep om leegstaande winkeletalages beschikbaar te stellen aan lokale kunstenaars.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28283