Datum plaatsing: 21 september 2023

Mensen met én zonder zorgachtergrond vormen nieuw team bij Sint Jozefoord


Mensen met én zonder zorgachtergrond vormen nieuw team bij Sint Jozefoord


Nuland ('s Hertogenbosch): In de eerste week van september is bij Sint Jozefoord een nieuw team van ruim 20 medewerkers gestart voor de nog te openen woongroepen Parkzicht en Duyn en Dael. Deze maand staat in het teken van kennismaken, teambuilding, rondleidingen en opleidingen. Veel aandacht is er voor de visie van Sint Jozefoord die zich vertaalt naar Betekenisvol Leven en Werken. In oktober ontvangt dit team de nieuwe bewoners.

Uniek team voor Sint Jozefoord
De 18 toekomstige bewoners én het team maken Parkzicht en Duyn en Dael uniek. De helft van het team bestaat uit zorgprofessionals, de ander helft uit mensen met een andere opleidingsachtergrond. Mensen met ervaring in onder andere de retail, horeca en dienstverlening werken samen met verpleegkundigen en verzorgenden volgens het principe van de Sociale Benadering. Marjolein Verstraeten, directeur-bestuurder bij Sint Jozefoord: "Met de start van deze woongroepen en dit nieuwe team leren en improviseren we en werken we samen aan de toekomst van de ouderenzorg. We willen laten zien dat wonen en leven voor mensen met dementie anders kan. Waarbij ik wil benadrukken dat de zorg niet verdwijnt, en juist de combinatie met welzijn voor een betekenisvol leven kan zorgen."

Hier wordt gewoond, gewerkt, geleefd en genoten
Marjolein: "Op Parkzicht en Duyn en Dael wonen mensen straks vertrouwd in een fijne omgeving. Ze worden gezien en kunnen volledig zichzelf zijn, met hun unieke karakter en levensverhaal. Ze horen erbij. Samen met de bewoners, hun familie, naasten en vrienden én onze medewerkers en vrijwilligers creëren we een omgeving waar wordt gewoond, gewerkt, geleefd en genoten. We zorgen samen dat 'thuis' bij Sint Jozefoord wordt voortgezet. Kortom: het leven gaat door, ook met de uitdagingen die het ouder worden met zich meebrengt."

Informatie over wonen op Parkzicht en Duyn en Dael
Voor meer informatie over wonen op Parkzicht en Duyn en Dael kan contact worden opgenomen met de zorgconsulenten van Sint Jozefoord via clientenservice@jozefoord.nl.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29201