Datum plaatsing: 22 september 2023

Rinus Gerritsen vertelt het verhaal achter het album ‘Moontan’ van Golden Earring


Rinus Gerritsen vertelt het verhaal achter het album ‘Moontan’ van Golden Earring


Nistelrode (Bernheze): Golden Earring bassist Rinus Gerritsen is op 7 oktober in het Nesterlé theater te zien met het verhaal achter het legendarische album Moontan. Hij komt samen met Martin Kuiper van Behind the Music NL naar Nistelrode met een speciale tour van de live documentaire show Iconic Albums.

Het album, uitgebracht in 1973, is het enige van Golden Earring dat in de Verenigde Staten de gouden status heeft bereikt, met de wereldhit “Radar Love” als hun grootste succes.

De ultieme auto-song weet tot nummer 13 in de Amerikaanse hitparade te klimmen. En ook albumtrack Candy’s Going Bad komt uiteindelijk binnen in diezelfde hitlijst. Rinus: “Ik kijk met veel plezier terug op de opnames in de Soundpush studio in Blaricum. Al hadden we toen niet echt door dat ‘Radar Love’ zoveel impact zou hebben.”

Gerritsen wordt op het podium geïnterviewd door presentator Martin. Andere bandleden, zoals Barry Hay en Cesar Zuiderwijk, vertellen hun verhaal via opgenomen video-interviews op een groot scherm. Als publiek krijg je een unieke inkijk in de ontstaansgeschiedenis van de nummers “Radar Love” en “Vanilla Queen” aan de hand van de mastertapes.

De show wordt een avond vol muzikale geschiedenis van de Haagse band die wereldberoemd werd.

Tickets voor dit bijzondere theatercollege op 7 oktober a.s. zijn te koop voor € 20,00 via www.nesterle.nl. Aanvang 20:00 uur.

Iconic Albums

Tijdens de theaterserie Iconic Albums staan beroemde albums van Nederlandse artiesten centraal door middel van interviews met de artiesten en anderen die het ontstaan van deze albums uit eerste hand hebben meegemaakt.

Iconic Albums is een idee van Martin Kuiper, ook verantwoordelijk voor de live documentaire- avond Behind the Music, Muzikale Voetsporen en video-interview platform FaceCulture. Tijdens eerdere edities van Behind the Music waren Ernst Jansz, Typhoon, Torre van De Staat, Spike van Di-rect en Tim Akkerman te gast.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.12794