Datum plaatsing: 27 september 2023

Benefietwedstrijd UDI '19 en Beter Bed voor Prinses Máxima CentrumUden (Maashorst): In Nederland wordt jaarlijks bij ongeveer 600 kinderen de diagnose kanker gesteld en op dit moment overlijdt nog steeds 1 op de 4 van deze kinderen aan deze ziekte. Om extra aandacht te vragen voor de dodelijke ziekte, is september de 'maand van kinderkanker'. Op zaterdag 30 september om 16.30 uur wordt daarom een benefietwedstrijd gespeeld op Sportpark Parkzicht door voetbalvereniging UDI'19 en slaapspecialist Beter Bed. De volledige opbrengst daarvan gaat naar het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. De benefietwedstrijd is slechts één van de activiteiten die in september is georganiseerd om geld op te halen.

De slaapspecialist is van oorsprong een Udens bedrijf en is al jarenlang sponsor van de lokale voetbalvereniging. Zij slaan de handen nu ineen om het Prinses Máxima Centrum een mooie cheque te kunnen overhandigen als afsluiting van de maand van kinderkanker. Een team van medewerkers van Beter Bed speelt tegen oud-kampioenen van UDI'19 uit de jaren '98, '99 en '01. De bijzondere wedstrijd vindt plaats voorafgaand aan de kampioensreünie van UDI '19 en de reguliere competitiewedstrijd, die om 18.00 uur begint.
Wim Scheen, UDI'19, vertelt: "Beter Bed is nu 25 jaar sponsor van UDI'19. Het bedrijf is altijd al verbonden geweest met de club. Zo zijn er veel medewerkers van Beter Bed die bij UDI'19 spelen, dat was vroeger al zo. Toen Beter Bed met het idee voor een benefietwedstrijd kwam hebben we dan ook geen seconde getwijfeld. We vinden het geweldig om hieraan mee te werken."

Meerdere initiatieven deze maand
Naast de voetbalwedstrijd zijn tal van andere acties opgezet, op initiatief van enthousiaste medewerkers van Beter Bed, zoals een inzamelingsactie van statiegeldflessen en -blikjes, een wedstrijd 2,5 km zwemmen in het Zwolse 50m bad, deelname aan de Bredase Singelloop, een grabbelton met prijzen, veilingen en meer.
Wie niet in de gelegenheid is om bij de benefietwedstrijd te zijn, kan online alsnog een donatie doen aan het Prinses Máxima Centrum via de donatiepagina.

Dichtbij slapen
Al zes jaar is de slaapspecialist verbonden aan het Prinses Máxima Centrum. Nienke Beek, Prinses Máxima Centrum Foundation, zegt: "Beter Bed is vanaf het begin een betrokken partner van het Máxima. Zowel op het gebied van producten en kennis delen als het betrekken van klanten en medewerkers. Ouders geven regelmatig aan hoe fijn het is dat ze dicht bij hun kinderen kunnen slapen in de Ouderkindkamers, waaraan Beter Bed een bijdrage heeft geleverd. Dat maakt ons trots en dankbaar voor deze jarenlange samenwerking, die zich steeds blijft ontwikkelen.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

voetbal nieuws

© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13229