Datum plaatsing: 27 september 2023

Lezing en rondleiding door archeoloog Richard Jansen bij tentoonstelling De Vorst van Oss & tijdgenoten – Elite in de ijzertijd.


Lezing en rondleiding door archeoloog Richard Jansen bij tentoonstelling De Vorst van Oss & tijdgenoten – Elite in de ijzertijd.


Oss (Oss): Op zondag 1 oktober vindt er een lezing en rondleiding plaats in museum Jan Cunen. Deze wordt verzorgd door archeoloog Richard Jansen, die inzicht zal bieden bij de huidige tentoonstelling De Vorst van Oss & tijdgenoten – Elite in de ijzertijd. De lezing vindt plaats in museum Jan Cunen en belooft bezoekers een informatieve reis door de vroegste geschiedenis.

De lezing en rondleiding staan garant voor een leerzame ervaring, waarbij de nadruk ligt op de vorsten- en elitegraven uit de ijzertijd maar ook die van het gewone volk. De tentoonstelling bevat niet alleen objecten, maar ook de verhalen en anekdotes die schuilgaan achter de opgravingen. Bezoekers van de lezing krijgen een fascinerend inzicht in de mysteries van die tijd. De ijzertijd wordt tot leven gebracht, een periode waarin agrarische gemeenschappen het landschap vormgaven en handelsnetwerken opbouwden over grote afstanden. Dit brengt ons 2800 jaar terug in de geschiedenis en toont op verrassende wijze gelijkenissen tussen toen en nu.

De lezing en rondleiding is op zondag 1 oktober vanaf 14.30 uur in museum Jan Cunen. De lezing is gratis toegankelijk (mét een geldig museumticket)
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29746