Datum plaatsing: 01 oktober 2023

Onmisbaar in je koffievoorraad: decaf van De Koffiejongens


Onmisbaar in je koffievoorraad: decaf van De Koffiejongens


's-Hertogenbosch (Regionaal): Als er in huis iets is waar je niet zonder kunt, is het natuurlijk een goede koffiemachine om lekkere koffie te zetten. Daar weten we bij Thuisinhetnieuws alles van. Bij ons in de keuken prijkt er daarom een Nespresso-machine op het aanrecht waarmee we met de cups van De Koffiejongens in een handomdraai de lekkerste lungoĺs, espressoĺs en ristrettoĺs op tafel zetten. Iets wat we maar wat graag Ún vaak doen. Het mooie is dat daar niets mis mee is, omdat de cafe´ne in deze verschillende koffiesmaken een stimulerende werking heeft op onze vetverbranding, ons concentratievermogen en ons energieniveau. Ook bevat cafe´ne krachtige antioxidanten die een beschermende werking op ons systeem hebben. Naast deze positieve effecten kleeft er aan de inname van te veel cafe´ne ook een aantal negatieve invloeden. Daarom is het aan te raden om zo nu en dan decaf te drinken.

Herkenbaar? Lees dan vooral nog even verder, want in dit blog vertellen we je meer over de werking van cafe´ne Ún leggen we uit waarom de decaf Nespresso-cups van De Koffiejongens niet in je koffievoorraad mogen ontbreken.

Wat maakt koffie tot een gezond product?
Koffie is een fantastisch natuurproduct dat je in zijn puurste vorm kunt drinken. Om precies te zijn, bevat een kop koffie tussen de 200 en 550 milligram antioxidanten. Chlorogeenzuur is een van die antioxidanten die het lichaam helpt om suikers en vetten te verwerken. Daarnaast werken antioxidanten ontstekingsremmend, binden ze vrije radicalen die celveroudering in de hand werken en verkleinen ze het risico op chronische ziekten. Maar deze all time favorite onder de warme dranken zit niet alleen boordevol antioxidanten, maar bevat ook andere voedingsstoffen die een goede uitwerking hebben op onze gezondheid. De cafe´ne in koffie zit namelijk ook tjokvol vitaminen, zoals vitamine B5, vitamine B3, vitamine B2, magnesium, mangaan en kalium. Stuk voor stuk stoffen die bijdragen aan een gezonde bloeddruk, de opbouw van je spieren en de gezondheid van je zenuwstelsel.

Naast de positieve effecten ervaren bepaalde mensen ook diverse nadelen van het drinken van koffie met cafe´ne. Deze stof kan bijvoorbeeld hartkloppingen, een gevoel van onrust, angst, trillingen en slapeloosheid veroorzaken. De ene persoon heeft hier meer last van dan het andere. De mate waarin je last krijgt van het nuttigen van (te veel) cafe´ne wordt onder meer bepaald door je algehele gezondheid en de omstandigheden waarin jij je bevindt.

Decaf met de smaak van amandel
Maar of je van nature nu heel gevoelig voor cafe´ne bent of niet, het kan absoluut geen kwaad om jouw persoonlijke favoriet zo nu en dan af te wisselen met een decaf. Bijvoorbeeld als je op tijd naar bed gaat, je veel stress ervaart of zwanger bent. De smaakmakers van De Koffiejongens spelen hier perfect op in met decaf in biologisch afbreekbare koffiecups. Hun decaf wordt gemaakt van 100% arabica bonen, is heerlijk als lungo of espresso, is iets zoet en heeft de aangename smaak van lichtgerookte amandel. Door decaf koffie te drinken ervaar je bovendien dezelfde voordelen als bij het drinken van de ristretto, espresso en lungo van De Koffiejongens. Ook deze is namelijk rijk aan goede voedingsstoffen die bij het proces van decafe´neren niet verloren gaan. Klinkt dit jou als koffieliefhebber als muziek in de oren? Ga dan snel naar de website van De Koffiejongens en bestel vandaag nog jouw decaf Nespresso-cups.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14778