Datum plaatsing: 05 oktober 2023

Vloerisolatie platen: welke past het best in jouw huis?'s-Hertogenbosch (Regionaal): Ben jij op zoek naar goede isolatie voor verschillende nieuwe bouwprojecten? Overweeg dan zeker eens isolatiefolie kopen bij Bouwmaat! Deze isolatiefolie is gemaakt van hoogwaardige materialen en biedt een effectieve barriŤre tegen warmte en kou. Ben jij nou bezig met een bouwproject dat vloerisolatie platen bevat? Lees dan verder om erachter te komen welke platen het meest geschikt voor jou zijn!

Steenwol:
Een steenwol vloerisolatie plaat is gemaakt van gesmolten steen of slakken die zijn omgezet in vezels. Ze kunnen geplaatst worden tussen de vloerbalken of onder de vloerafwerking. Een steenwol vloerisolatie plaat vermindert warmteverlies door de vloer, waardoor de kamer zijn aangename temperatuur kan behouden. Ook heeft steenwol goede geluidsisolatie eigenschappen. Dit kan helpen om de geluidsoverlast tussen verdiepingen te verminderen. Steenwol bevat gerecyclede producten waardoor het ook nog eens milieuvriendelijk is.

Glaswol:
Een glaswol vloerisolatie plaat is gemaakt van fijne glasvezels die zijn gebonden met bindmiddelen. Deze kunnen onder de vloerafwerking of tussen de vloerbalken geplaatst worden. Zo kan warmteverlies verminderen en de energie-efficiŽntie van een gebouw verbeteren. Ook is glaswol brandbestendig. Hierdoor draagt het bij aan de veiligheid van een gebouw. Maar er zit wel een nadeel aan glaswol. Het heeft meerdere lagen nodig om aan een goede isolatie te voldoen. Omdat glaswol een lastige vloerisolatie plaat is om te installeren, zullen installatiekosten waarschijnlijk meer aan de hoge kant zitten.

Minerale wol:
Een minerale wol vloerisolatie plaat is gemaakt van verschillende soorten gesmolten gesteente, slakken of glas. Minerale wol vloerisolatie platen hebben vergelijkbare eigenschappen als glaswol vloerisolatie. Ze zijn afgeleid van dezelfde productieprocessen en hebben daarom ook vergelijkbare voordelen. Uiteraard vermindert minerale wol warmteverlies. Maar minerale wol heeft ook meerdere lagen nodig om een goede isolatie te krijgen. Net als glaswol is minerale wol brandbestendig een draagt daarom bij aan de veiligheid van een gebouw

PIR:
Een PIR (Polyisocyanuraat) vloerisolatie plaat is een kunststof schuim. Het wordt geproduceerd door de polymerisatie van isocyanaten en polyolen. Dit zorgt ervoor dat een PIR vloerisolatie plaat een van de hoogste isolatiewaarden heeft. Daarnaast is het licht van gewicht. Waarom is dit juist goed? Het maakt de plaat makkelijk te installeren en het zorgt ervoor dat de plaat minder vocht opneemt.


EPS:
Een EPS vloerisolatie plaat is een type isolatiemateriaal. EPS is een kunststof schuim dat wordt geproduceerd door het uitzetten van polystyreenkorrels met stoom. EPS hebben een goede isolatie waardoor het warmteverlies wordt verminderd. Ook heeft het een maatvastheid. Dit zorgt ervoor dat de plaat zijn vorm en afmetingen behoudt na verloop van tijd, zodat de isolatie optimaal blijft. Dat EPS gemaakt is van organisch materiaal kan ook een nadeel zijn. Waarom? Omdat sommige ongedierte hierin zich in kunnen nestelen en dan kan het schade toebrengen.


XPS:
Een XPS vloerisolatie plaat bestaat uit polystyreenkorrels. XPS heeft een uitstekende isolatie waardoor deze plaat zeer geschikt is voor het verminderen van warmteverlies. Wederom is XPS een dunne plaat waardoor er veel druk op kan worden uitgeoefend. Dit maakt het geschikt voor vloeren. Ook heeft XPS een weerstand tegen de meeste chemicaliŽn en degradatie.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16024