Datum plaatsing: 19 oktober 2023 - Laatst gewijzigd: 19-10-2023 16:21:23

Nederlandse Waddeneilanden in trek bij toeristen's-Hertogenbosch (Regionaal): Jaarlijks trekken meer dan een miljoen toeristen naar de Nederlandse Waddeneilanden, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistieken (CBS). Het gaat hierbij voornamelijk om Nederlandse toeristen, maar bijvoorbeeld ook geregeld om toeristen uit onze buurlanden. Duitsers en Belgen weten de Waddeneilanden zeker in de vakantieperiodes regelmatig te vinden. Al moet hierbij worden opgemerkt dat toeristen uit buurlanden vaker voor het westelijk deel van de Noordzeekust kiezen. Op de Waddeneilanden worden tal van mogelijkheden geboden om je er een langere tijd te kunnen vermaken. Niet alleen in de zomermaanden, maar bijvoorbeeld ook in het voor- en najaar. Zelfs in de winter is er voldoende te beleven. Huur een vakantiehuis op Texel met Wadly.nl en geniet van een moment voor jou en je gezin! Overigens is niet alleen Texel het bezoeken waard, kijk ook naar de andere Waddeneilanden.

Accommodaties op de Waddeneilanden zitten vaak snel vol
Met name in de zomermaanden, in het bijzonder tijdens de schoolvakanties, kan het lastig zijn om een geschikte accommodatie te vinden. Zeker gezinnen met kinderen doen er verstandig aan om bijvoorbeeld een vakantiehuis op Ameland of Schiermonnikoog al vroeg in het jaar te reserveren. Bezoek je de eilanden tijdens de diverse feestweken die er georganiseerd worden? Zorg er in dat geval voor dat je de accommodatie al een jaar vooruit boekt. De hotels, vakantiehuizen en campings zitten in deze weken vrijwel volledig vol.

Huur fietsen en laat de auto thuis tijdens je vakantie
Wanneer je een bezoek brengt aan de verschillende Waddeneilanden kan het leuk zijn om de auto thuis te laten. Op sommige eilanden, zoals Schiermonnikoog, is het zelfs niet toegestaan om je auto mee te nemen. De eilanden zijn goed te bekijken op de fiets! Op de eilanden vind je verschillende verhuurders van deze fietsen. Al kun je er vanzelfsprekend ook voor kiezen om je eigen fiets mee te nemen op de boot. Houd er rekening mee, dat je hier vaak een los ticket voor moet bestellen.

Je kunt kiezen voor een klassiek model stadsfiets, maar bijvoorbeeld ook voor een tandem of zelfs een elektrische fiets. Dat laatste kan een hele slimme keuze zijn, wanneer je de eilanden in de herfst of de winter bezoekt. Een straffe wind vanaf zee maakt het fietsen soms uitdagend! Huurfietsen kun je voor vertrek reserveren op de websites van aanbieders. Zeker het aanbod aan elektrische fietsen is vaak beperkt.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15136