Datum plaatsing: 23 oktober 2023

"Helemaal niks zweverigs aan"


"Helemaal niks zweverigs aan"


Maren-Kessel (Oss): Jacqueline Bosch is Kindercoach en Remedial Teacher begeleidt kinderen binnen hun levensles voor dit moment: op gebied van schoolse hulpvragen en sociaal, emotionele hulpvragen. “Deze twee gaan altijd samen. We kijken naar wat nodig is en werken samen aan de hulpvraag en bijkomende gevoelens/emoties. In alle rust nemen we de tijd die voor deze ‘levensles’ nodig is”. Inmiddels is haar coachingpraktijk in Maren-Kessel uitgebreid met Holistische Therapeutische Kinderyoga, Holistische Kinderyoga, Tieneryoga en Ouder & Kind Yoga.

“Na 13 jaar met veel plezier en toewijding in het onderwijs gewerkt te hebben met kinderen van 4 t/m 12 jaar kwam ik er achter dat ik eigenlijk gerichter het kind wilde begeleiden” vertelt Jacqueline Bosch in de prachtige praktijkruimte aan de maasdijk. “In het onderwijs vond ik geen tijd meer voor het welzijn/welbevinden van het kind. Ik liep stuk op werken aan alleen het cognitieve. Ik miste het gesprek met het kind.
Ik wilde zo graag de combinatie.”
“Tijdens deze RT momenten met kinderen in het onderwijs, ontdekte ik dat het kind groeide van de gesprekken die we samen hadden tijdens onze ontmoetingen. Zowel cognitief als sociaal emotioneel kon ik bijdragen aan het welbevinden van de kinderen. Hierdoor heb ik uiteindelijk in 2018 besloten het onderwijssysteem te verlaten en mij te richten op het individuele & spirituele kind.”

Kindercoach
“In 2016 heb ik de HBO opleiding Kindercoach succesvol afgerond bij het CIVAS. Tevens deed ik in 2018 de licentie-workshop voor de methode/werkwijze COACHEE! Intussen is mijn spirituele ontwikkeling, bewustwording van mezelf, ontwaakt en ontdek ik wie ik werkelijk ben, waar ik voor bedoeld ben en waar ik vandaan kom. Met liefde volg ik hierover workshops en cursussen om me verder in mijn Zijn te ontwikkelen.”

Niet alleen voor kinderen
JB-Kindercoaching is er niet alleen voor kinderen. “Omdat JB-Kindercoaching uit zowel Kindercoaching, Remedial Teaching als Therapeutische Kinder/tieneryoga & Holistische Kinder/tieneryoga bestaat, werk ik met kinderen uit het basisonderwijs en jongeren uit het voortgezet onderwijs. Graag kijk ik, met alle leeftijden mee”.

Niet zweverig
Veel mensen hebben snel het is idee bij yoga dat het zweverig is. Een donker zaaltje waar het naar wierook ruikt, Indiase muziek speelt en mediterende mensen dwars door je heen kijken. Bij Jacqueline niets van dit alles. Een prachtige ruime praktijkruimte met veel daglicht bijvoorbeeld. “Er is ook echt niks zweverigs aan” verzekert Jacqueline “Het is juist goed voor de gezondheid, omdat door de oefeningen gebieden in het lichaam worden geactiveerd die door onze moderne manier van leven niet meer aan bod komen.”

JB Kindercoaching biedt inmiddels een breed scala aan ondersteunende programma’s aan::

Kindercoaching
Kindercoaching biedt ondersteuning bij sociaal & emotionele ontwikkeling. “Graag kijk & luister ik naar wat het kind, de jongere (of volwassene) nodig heeft om te kunnen groeien en bloeien in zijn of haar welbevinden.”

Holistische Kinderyoga/Tieneryoga
“In deze tijd waar de kinderen & jongeren al zoveel moeten en vaak in hun hoofd zitten,
is er behoefte om echt te ontspannen.
Het kind leert met o.a. yoga oefeningen en ademhalingstechnieken de spanning los te
laten waardoor het kind beter leert ontspannen. Dit is gebaseerd op het holistische principe:
de mens als geheel; mentaal, fysiek,
emotioneel, energetisch en zingevend”.

Therapeutische Kinderyoga
Speciaal voor kinderen & jongeren die tijdelijk ondersteuning nodig hebben bij het in balans brengen van het denken, doen en voelen in combinatie met hun speciale behoeftes. “We doen dit met behulp van. yogasessies en werken met de chakra’s”.

“Je laat je schoonheid stralen door in je kracht te gaan staan. Door authentiek te zijn; zijn wie je bent met alles wat er op dit moment is. Om te kunnen accepteren wie je bent, ontmoet je jezelf in levenslessen. Lessen/ervaringen in het leven die jou laten ontdekken en groeien in jouw zijn” aldus Jacqueline.

Voor meer informatie over JB-Kindercoaching kunt u terecht bij Jacqueline Bosch
Tel. 06-10840861
www.jb-kindercoaching.com
info@jb-kindercoaching.comUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16524