Datum plaatsing: 19 oktober 2023

Bouwen op Landgoed Coudewater


Bouwen op Landgoed Coudewater


Rosmalen ('s Hertogenbosch): Dit jaar alvast een klein beetje bouwactiviteiten op Landgoed Coudewater maar in 2024 gaat het gonzen. De verkoop van de verschillende deelprojecten loopt volop, op verschillende plekken zal de aannemer volgend jaar de schop in de grond steken. Hoewel er over de verkoop van nieuwbouwwoningen slechte cijfers in de media verschijnen is de belangstelling voor de ongeveer vierhonderd woningen die op het Landgoed Coudewater de komende vier jaar worden gerealiseerd enorm groot.

door Herman van Dinther

Op de Beleefdag die op 7 oktober op het Landgoed Coudewater werd gehouden waren makelaars, architecten en projectontwikkelaars aanwezig om alle vragen van de in ruime mate opgekomen bezoekers te beantwoorden. De interesse ging volop uit naar de planning van de deelgebieden, de indeling van de bouwlocaties en natuurlijk de prijzen. De organisatoren hadden kosten noch moeite gespaard om het woningaanbod met woningimpressies en informatieve plattegronden tot leven te brengen.
Marc van den Berg van Boumij Makelaars kreeg, net als zijn collega’s, geen minuutje rust, hij werd permanent aangesproken over de mogelijkheden en hoe de toewijzing in zijn werk gaat.
Marc: “Het is belangrijk dat gegadigden er kien op zijn wanneer een deelplan in de verkoop komt. Snel je belangstelling aangeven is uiterst belangrijk. Zo is de fase 2a van het project Zandbergen waarin negenentwintig rij- en hoekwoningen worden aangeboden al voor driekwart verkocht. Met de verkoop van fase 2b beginnen we aan het begin van 2024. Het deelgebied Buitenplaats 2 krijgt drieëntwintig koopappartementen waarvan de verkoop eind oktober begint. Buitenplaats 1 en 2 gaan sociale huurwoningen en middelhuurwoningen omvatten. Deze komen in verhuur via Brabant Wonen. Met de bouw wordt eind dit jaar begonnen.
De belangstelling voor de zes Lobben waar onder meer vrijstaande woningen en twee-onder-een-kap woningen in verkoop komen is enorm groot. Deze Lobben worden net als de andere deelgebieden fasegewijs in verkoop gebracht. Het is de bedoeling dat in de komende vier jaar het gehele project Landgoed Coudewater in uitvoering wordt gebracht.
Het deelplan Brigitta krijgt twaalf ruime appartementen en drie penthouses die in prijs variëren van € 600.000 tot € 1. 000.000. De verkoop daarvan gebeurt in november/december.”

Klimaatbestendig
Mathijs Gerritzen, is de projectontwikkelaar die voor de VOF Landgoed Coudewater al een paar jaar bezig is met de gebiedsontwikkeling en nu dus ook met de realiseren van de woningen en appartementen. “De mensen die hier straks komen wonen doen dat op een landgoed dat is klaargemaakt voor de toekomst. De manier van bouwen en het gebruik van de materialen zijn met het oog op duurzaamheid gekozen. Het landgoed wordt klimaatbestendig gerealiseerd waarbij de gebouw- gebonden energie door zonnepanelen wordt opgewekt. Er wordt gasloos verwarmd, sterk geïsoleerd en gezorgd voor goede ventilatie.
Deze maatregelen dragen bij aan een gezondere leefomgeving en worden versterkt door het vele groen dat ook bijdraagt aan een gezond ecosysteem.”Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.27893