Datum plaatsing: 25 oktober 2023

Candlelight Shopping in Heusden Vesting viert haar 18e verjaardag


Candlelight Shopping in Heusden Vesting viert haar 18e verjaardag


's-Hertogenbosch (Regionaal): Het gezelligste Kerst shoppen is op 15 en 16 december in vestingstad Heusden van 15 tot 22 uur. Bewoners en ondernemers slaan handen ineen om Candlelight Shopping Heusden naar een hoger plan te tillen.

Voor de 18e keer, op vrijdag 15 en op zaterdag 16 december speelt er zich in het prachtige decor van Heusden Vesting iets moois af. Waar vorig jaar, na een gedwongen afwezigheid van 2 jaar, de entourage weer voorzichtig werd opgestart stond de nieuwe werkgroep Candlelight voor een inspirerende taak. Er moesten weer relaties worden opgebouwd met figuranten, vrijwilligers, entertainers en kraamhouders. Daarnaast bleek het budget niet meer toereikend als je het evenement laagdrempelig en de toegang gratis wilt houden. En dat is een bewuste keuze. Tel daarbij op de gestegen vaste kosten en tegenvallers, zoals een grondige renovatie van de feestverlichting wat een belangrijk onderdeel is van het event, en je staat voor een behoorlijke uitdaging. Want een evenement met uitstraling organiseren kost veel geld. Al jaren worden, onder andere, de kosten van Candlelight Shopping Heusden betaalt door de leden van de ondernemersvereniging Heusden. Maar deze keer moet het evenement breder worden gedragen.

Een nieuwe enthousiaste werkgroep ging in maart al van start. Er werden sponsors gezocht en gevonden. Er werd spontaan een bewoners collectief opgericht en onder aanvoering van Jurrin Peterse en Beppie Staps is gecollecteerd. De betrokken inwoners, ondernemers en bezoekers van Heusden hebben massaal gedoneerd. Doneren kan nog steeds, hun collectebus staat bij De Bazeroen, Botermarkt 16 in Heusden. Tientallen vrijwilligers en figuranten, koren en muzikanten zegden toe belangeloos mee te werken aan het neerzetten van een fantastisch evenement.

En dat het geweldig wordt, is zeker. Karin Schuur, namens werkgroep Candlelight: we hebben meer kramen, foodtrucks, muziek en figuranten dan voorgaande jaren. Een klein tipje van de sluier; we hebben bijvoorbeeld 2 event coupeuses, die al vanaf begin augustus vele uren steken in het maken van 3 prachtig verlichte jurken. Echte eye catchers, die onze figuranten straks met trots zullen dragen. We hebben 2 podia voor afwisseling van de muziek en op 1 daarvan zullen we een fotomoment creren voor bezoekers die op de foto willen met de kerstman, zittend in een authentieke rode stoel. Op verzoek van hem vragen we hiervoor een kleine vergoeding die weer gedoneerd gaat worden aan een nader te bepalen goed doel. Dit hoort bij de kerstgedachte.

Binnenkort komen de organisatie en haar vrijwilligers bijeen op een gezellige informatieavond om de draaiboeken te bespreken. Aura Klerkx, voorzitter van de ondernemersvereniging Heusden: Ook de winkeliers en horeca hebben het druk deze dagen en zij maken er echt iets speciaals van. Dat is precies de gedachte achter Candlelight Shopping Heusden. Het is iets teruggeven aan onze klanten en onze gasten als dank voor hun bezoeken aan onze stad, winkels en horeca. En het stemt mij trots om te zien hoe ondernemers en bewoners samenwerken. Natuurlijk veel dank aan de sponsors, figuranten, vrijwilligers en muzikanten. Zonder jullie kunnen wij er niet zon geweldig evenement van maken.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.31298