Datum plaatsing: 02 november 2023

Divers programma op begraafplaats Orthen


Divers programma op begraafplaats Orthen


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): De klok is verzet en het is weer vroeg donker. Na de geslaagde Maria lezing en de drukbezochte open monumentendag in september, richten we ons op de laatste maanden van het jaar.

Zielen in gedachten
Aanstaande zaterdag 4 november van 18:00 – 20:00 uur vindt er weer een Zielen in Gedachten viering plaats op de begraafplaats. Zielen in Gedachten is een jaarlijkse herdenkingsbijeenkomst voor iedereen die hun overledenen in een sfeervolle omgeving wil gedenken. Een uitgelichte route voert langs o.a. muziek en rituelen. Dit jaar ligt de focus op de kernwaarde van het evenement: stemmig samen gedenken. Het programma is dit jaar minder uitbundig en meer ingetogen.
Datum: zaterdag 4 november 2023, van 18.00 - 20.00 uur. Gratis entree. Voor programma en actuele informatie zie: www.zieleningedachten.nl

Wat achterblijft
Wat blijft er achter als iemand er niet meer is? Dat is het thema op zondagmiddag 19 november. Op het programma staat een documentaire ‘Wat achterblijft’ van Loes Janssen waarin drie zussen het huis van hun overleden moeder ruimen. Journalist Dick Wittenberg schreef het boek ‘Wat doen we met de spullen?’ over de afwikkeling van een nalatenschap. Het publiek van deze themamiddag wordt uitgenodigd een object mee te nemen van een overleden dierbare. Na de film bestaat de mogelijkheid het verhaal hierachter te delen. Publiek en sprekers zoeken zo gezamenlijk naar een antwoord op de vraag ‘Wat blijft er achter?’ Singer-songwriter Frank van Osch (tevens producent van de film) zingt enkele liedjes over dit thema.
Datum: zondag 19 november 2023, inloop 13:30, programma 14:00 – 15:30 uur. Info, aanmelden en tickets zie: www.begraafplaatsorthen.nl/agenda/

De Piëtá, van toen naar nu
In deze lezing op zondag 10 december neemt kunsthistorica Marie José Eijkemans u in de aula van Begraafplaats Orthen mee op reis door de kunstgeschiedenis en laat in een presentatie zien hoe in de geschiedenis liefde, dood en afscheid in de kunsten belicht worden.
Veel kunstenaars hebben dit in de loop der eeuwen met hun werk trachten vorm te geven. In haar lezing stelt Marie José Eijkemans de Piëtà in allerlei varianten centraal.
Datum: zondag 10 december, inloop 10:30 uur, lezing 11:00 – 12:00 uur.
Info, aanmelden en tickets zie: www.begraafplaatsorthen.nl/agenda/

Decemberlicht concert
Op dinsdag 19 december brengen we met stemmige muziek, licht in de donkere decembermaand. Het Bosch Blazers Ensemble en Duketown Ladies Barbershopkoor brengen hun meest gevoelige en sfeervolle nummers ten gehore tijdens een Decemberlichtconcert in de kapel op de begraafplaats.
Datum: dinsdagavond 19 december 2023, inloop 19:20 uur, concert 19:30 - 21:00 uur.
Info, aanmelden en tickets zie: www.begraafplaatsorthen.nl/agenda/

Begraafplaatswandeling
Het gehele jaar door geven kunt u iedere eerste zondag van de maand aansluiten bij een wandeling met gids van Kring Vrienden ‘s-Hertogenbosch. Het is ook mogelijk met een eigen groep een wandeling te reserveren. We verzamelen om 10.00 uur ter hoogte van het kantoor, bij de ingang aan de Herven 1. Info, aanmelden en tickets zie: www.begraafplaatsorthen.nl/agenda/

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29966