Datum plaatsing: 04 november 2023

De beste voorbereiding van een verbouwing of tuinmetamorfose


De beste voorbereiding van een verbouwing of tuinmetamorfose


's-Hertogenbosch (Regionaal): Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat is zeker van toepassing op een verbouwing van je woning of metamorfose van je tuin. Er komt veel afval vrij, je merkt dat je meer ruimte nodig hebt dan gedacht en de werkzaamheden zijn altijd iets grootschaliger dan van tevoren uitgestippeld. Hou daarom de vijf onderstaande tips bij de hand.

Wijs met afval en kiezen voor gemak: huur een afvalcontainer

Of je nu een complete keuken eruit ramt om een nieuwe te installeren, een deel van je woonkamer omtovert tot leefkeuken of de tuin een makeover geeft: er komt een flink aantal kuub afval tevoorschijn. Zowel voor groenafval als voor puin huur je daarom een afvalcontainer, anders kun je het nergens kwijt. Bovendien wordt het leeuwendeel van dat afval idealiter gerecycled: duurzaamheid is een heter hangijzer dan ooit. De zoekbalk op je browser helpt je verder met de zoekterm Afvalcontainer huren praxis.

CreŽer speelruimte

Op dezelfde website als die voor je afvalcontainer vind je ook opslagcontainers. Deze bieden ruimte aan alle spullen die voor de duur van de werkzaamheden in de weg staan en beschadigd kunnen raken. De ene klusser is de andere niet en een schemerlamp ligt zo omver. Maar ook groot meubilair parkeer je het liefste op een afsluitbare en droge plek buitenshuis.

Maak een boodschappenlijstje met vergeten accessoires

Maak - buiten de gereedschappen en materialen om - vast een boodschappenlijstje met dingen die in de haast snel vergeet, te beginnen met stuclopers. Wanneer je de badkamer gaat slopen, wordt er veel door de hal gestampt en moet je vloer eraan geloven. Niet de bedoeling. Bij schilderwerkzaamheden zorg je voor afdekplastic en wie met chemische middelen in de weer gaat, draagt handschoenen. Verder denk je aan mondkapjes, veiligheidsbrillen en gehoorbescherming.

Stel een ploeg samen

Daar komt nog zo'n uitdrukking: vele handen maken licht werk. Sloop- en bouwwerkzaamheden gaan sneller met een ploeg vrienden, familie of buren. In de tuin moet er eveneens veel versjouwd,

gegraven en gebuffeld worden. Verenig het onaangename met het aangename en verpak de verbouw-dag als klusfeestje: gezellig met zijn allen werken aan de metamorfose van huis of tuin. Vanzelfsprekend serveer je verse koffie, lunch en achteraf pizza met drankjes als tegenprestatie.

Denk duurzaam: wat is afval en wat niet?

Er gaat sowieso een hoop onbruikbaar spul richting afvalcontainer en daarna richting het depot, waar het zorgvuldig verwerkt wordt. Maar is er ook veel huisraad dat een nieuwe kans verdient. Dat laat je simpelweg ophalen door de lokale kringlooporganisatie. Ook bij een tuinverbouwing maak je die afweging.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15879