Datum plaatsing: 08 november 2023

Traineeship Ruimtelijke Ordening: leer de fijne kneepjes van een gemeentebaan


Traineeship Ruimtelijke Ordening: leer de fijne kneepjes van een gemeentebaan


Regio ('s Hertogenbosch): Wil jij graag werken als junior projectleider of planoloog bij een gemeente, maar beschik je nog niet over alle kennis en vaardigheden die je daarvoor nodig hebt? Dan biedt een traineeship Ruimtelijke Ordening jou volop mogelijkheden. Je doorloopt tijdens dit traineeship een opleidingsprogramma waarbij leren en werken centraal staan. Klinkt dit voor jou als een mooie kans die je met beide handen wilt grijpen en ben je benieuwd naar het traject, waarmee je uiteindelijk aan de slag kunt gaan met een boeiende gemeentebaan? Lees dan snel verder, want in dit blog vertellen we je alle ins en outs.

Hoe is het opleidingsprogramma van het traineeship Ruimtelijke Ordening opgebouwd?

• Opleiding: hoe werkt een gemeente?
• Opleiding: hoe werkt een bestemmingsplan?
• Specialiseren.

Traineeship Ruimtelijke Ordening
In het eerste kwartaal van het traineeship Ruimtelijke Ordening volg je de opleiding ‘hoe werkt een gemeente’. Je leert de (on)geschreven regels binnen het vak en ontwikkelt een politieke antenne. Daarnaast komen onder meer de verhouding tussen het College van B&W en de gemeenteraad en de wet- en regelgeving aan bod. In het tweede kwartaal volg je de opleiding ‘het lezen van een bestemmingsplan’. Dit traject gaat verder dan alleen casuďstiek en praktijkvoorbeelden. Je gaat bijvoorbeeld echt aan de slag met het analyseren van een bestemmingsplan. Verder kijk je naar vergunningen, afwijkingen en raakvlakken met andere beleidsterreinen.

In kwartaal 3 en 4 ga je je meer specialiseren. Dit doe je met een gerichte opleiding in het specialisme van jouw keuze. Dit kan zijn: volkshuisvesting, stedenbouw, algemene ruimtelijke ordening of mobiliteit.

Hoe kom je in aanmerking voor het traineeship?
Wil jij in aanmerking komen voor het traineeship? Dat kan als je over verschillende vaardigheden en competenties beschikt. Namelijk een afgeronde HBO-opleiding in de richting van mobiliteit, ruimtelijke ordening, sociale geografie of planologie. Je bent in het bezit van een rijbewijs B of je bent bereid om met het OV naar opdrachten te reizen. Je hebt zin om aan de slag te gaan en hebt een leergierige, zorgvuldige en flexibele instelling. Heb je al eens stage gelopen bij een gemeente? Dan heb je een streepje voor om met het traineeship Ruimtelijke Ordening te starten.

Volop andere vacatures bij de overheid
Ben je helemaal enthousiast en wil je ook aan de slag met een traineeship Ruimtelijke Ordening? En beschik jij over de juiste opleiding, vaardigheden en ervaring? Neem dan vandaag nog contact op met de recruiters van het award winning detacheringsbureau Joinuz en wie weet kun jij binnenkort starten. Ook als je in een ander interessant vakgebied wilt werken, ben je bij Joinuz aan het juiste adres. Je vindt er bijvoorbeeld altijd interessante vacatures bij de overheid en banen in het sociaal domein. Deze vacatures zijn er op elk niveau en zowel in een beleidsmatige, uitvoerende, adviserende en ondersteunende rol. Je vindt er dus altijd een baan die je past als een jas!
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15424