Datum plaatsing: 21 november 2023

De ramp van Ajax - Kunnen ze echt degraderen?


De ramp van Ajax - Kunnen ze echt degraderen?


's-Hertogenbosch (Regionaal): Ajax, het team dat tot voor kort nog het Nederlandse Bayern München werd genoemd, beleeft momenteel een historisch dieptepunt. Tijdens het schrijven van deze blog staat Ajax op de laatste plaats van de Eredivisie. De genadeklap werd gegeven door de huidige leider van de competitie, PSV. Ze versloegen de Amsterdammers met 5-2.

Ajax heeft wel twee wedstrijden minder gespeeld tot nu toe. Van de tien speeldagen hebben ze slechts acht wedstrijden gespeeld. Dat en het feit dat het seizoen nog vrij jong is, kan nog voor een ommekeer zorgen. Niet dat je nu al direct je casino bonus moet gaan inzetten op weddenschappen voor de volgende wedstrijden van Ajax. Maar laten we de Ajacieden toch nog een beetje krediet geven.

Wat is er tot nu toe gebeurd?

Dat een club met 36 landstitels op zak nu op de laatste plaats staat is een ongeziene zaak. Van de acht gespeelde wedstrijden werden er vijf verloren. Een plaats aan de top lijkt vrijwel uitgesloten, maar hoe is het zover kunnen komen?

Het begon al in het begin van 2023. Na tegenvallende resultaten in januari werd coach Alfred Schreuder aan de deur gezet. Ajax had toen zeven wedstrijden gespeeld zonder overwinning. John Heitinga, de jeugdtrainer, schuift op en wordt de T1 van Ajax. De Amsterdammers eindigen uiteindelijk op de derde plaats, en moesten PSV en Feyenoord laten voorgaan.

Bij de start van seizoen 2023-2024 wordt ook de samenwerking met Heitinga stopgezet. Maurice Steijn wordt de nieuwe hoofdcoach van Ajax. Technisch directeur, Mislintat, koopt gelijk ook twaalf nieuwe spelers en legt daar meer dan 110 miljoen euro voor op tafel. Dit in de hoop dat Ajax ook bij sport betting betere noteringen zou krijgen, en weer bij de absolute favorieten gaat horen.

Het vernieuwde team kan de draad niet opnemen en speelt enkele bedroevende wedstrijden. Het komt de moraal niet tot hulp dat technisch directeur Mislintat in een schandaal van belangenvermenging terecht komt.

24 september zal geboekstaafd worden als een zwarte bladzijde uit de Nederlandse voetbalcompetitie. Die dag werd de wedstrijd gespeeld waar voetbalminnend Nederland naar uitkijkt. Aartsrivaal Feyenoord komt op bezoek.

De Ajax-supporters zijn al gespannen na de tegenvallende resultaten van hun club. En dat verbetert niet als blijkt dat ook die zondag Feyenoord een maatje te sterk blijkt voor Ajax. Er wordt tot twee keer toe vuurwerk op het veld gegooid. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük heeft geen andere keuze dan de wedstrijd af te blazen. De rellen zijn die dag verder gezet binnen en buiten het stadion. De schade was aanzienlijk.

Op 30 oktober komt het genadeschot. PSV veegt Ajax van het veld met 5-2. Tijdelijk trainer Hedwiges Maduro probeert nog te relativeren, maar de laatste plaats is nu wel degelijk een feit.

Wat kunnen we verwachten van de rest van het seizoen?

Het Nederlands voetbal heeft dit jaar al enkele klappen gekregen. Slechts een vierde plaats in de Nations League. En een grote streep door de rekening van de budgettering door de afschaffing van reclame voor gokken op sportwedstrijden. Tenslotte is er Ajax, een club die sinds de start van de Eredivisie aan de top staat, die van zijn voetstuk valt.

We kunnen als sportliefhebber alleen maar de hoop uitspreken dat Ajax zich herbront. Het belangrijkste is dat er opnieuw rust in de ploeg komt. Er worden wel namen gefluisterd van oude Ajax-coryfeeën die daar aan zouden meewerken. Laten we nu vooral het vervolg van de competitie in de gaten houden.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.17022