Datum plaatsing: 20 feb 2017

Warme chocolade cake (moelleux)



Door: Mart van Bakel: Wil je gegarandeerd een glimlach op het gezicht van je tafelgenoten toveren? Eindig dan met dit overheerlijke klassiek Frans dessert.

Ingrediënten:

· 300 gram Roomboter
· 250 gram Pure chocolade
· 325 gram Eiwit
· 200 gram Suiker
· 115 gram Bloem

Smelt de boter en chocolade in een kom au bain marie.
Als de chocolade en boter gesmolten zijn roer het goed door en laat op kamertemperatuur komen.
Klop ondertussen de eiwitten met de suiker stijf.
Spatel nu de twee mengsels voorzichtig door elkaar. Zorg dat het beslag luchtig blijft.
Zeef de boem boven het beslag uit en spatel nogmaals voorzichtig door.
Verdeel het beslag over 10-12 cupcakevormpjes.
Laat het beslag 24 uur in de koeling rusten.
Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.
Bak de moelleux af in 10 minuten. Hij is op zijn best wanneer deze een vloeibare kern heeft.
Nadat de moelleux iets is afgekoeld haal deze dan voorzichtig uit de vorm.
Presenteer de moelleux als deze nog warm is met een heerlijk bolletje vanille-ijs.

© 2017 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.01850