Datum plaatsing: 22 mei 2018

Gewoon op zn dorpsDoor: Dennis van Rooij: Dat lijkt me leuk om te doen! Was het eerste wat ik zei toen we met ons clubje hoorden dat we de kermis mochten organiseren. Niet dat ik dat in mijn eentje doe hoor, je wilt niet weten wat er bij komt kijken. Vorig jaar draaiden we nog warm volgens de plannen van de gemeen-te, vanaf dit jaar ligt de verantwoording helemaal bij ons. Right to challenge heet dat project. Ik ben er blij mee. En wat een betrokkenheid zeg. Alwin en Perry bijvoorbeeld(lees: horecaon-dernemers in Berghem, red.) die zonder lang nadenken hielpen om de kermis nieuw leven in te blazen. En dan al die vrijwilligers. Het organiseren van een kermis staat echt voor alles hoe het is om in een dorp te wonen. Niets is te gek. Ik kan hier niet iedereen bij naam en toenaam bedanken, maar da g bedankt zet da witte.

Betrokkenheid betekent ook feedback, commentaar en soms gezeik. Dat hoort er bij en eer-lijk is eerlijk: zonder dat ook geen succesvolle kermis. Wij waarderen dat, luisteren en hande-len ernaar. Ik trek het me tegelijkertijd ook aan. Het is en blijft toch ook mijn eigen dorp. Vorig jaar besloot de gemeente om de draaimolen een keer niet op te stellen. Natuurlijk mag dat, soms moet je nieuwe dingen proberen. Jullie vonden echter dat een kermis zonder draaimo-len niet compleet is. Dus staat-ie straks mooi te pronken op ons plein.

Dit jaar is de betrokkenheid n alweer te voelen. Je voelt m al aankomen: de cakewalk. Nos-talgie alom. Want wie kan zich niet herinneren dat-ie zich als kind kostelijk vermaakte in dit circus. Hup op de band, over alle trappen en obstakels heen en dan glijdend naar beneden. Ff wachten in dat voorportaal en dan weer opnieuw. Het gesprek over het kiezen voor een ande-re exploitant is inmiddels wel bekend. Ook dat trek ik me best aan hoor. Maar uiteindelijk denken wij een goede beslissing te hebben gemaakt in het belang van de bezoekers. Want daar doen we het voor. Dus heb je ideen, verbeterpunten of zou je meer betrokken willen worden bij de kermis? Laat het ons weten. Niet via Facebook, maar door persoonlijk contact. Gewoon op zn dorps, daarom is het zo leuk om in Berghem te wonen toch?

Dennis van Rooij (32) is geboren en getogen in Berghem. Samen met vijf anderen vormt hij het bestuur van Stichting Berghem Events. Die stichting organiseert o.a. de kermis in Berghem. De komende edities geeft hij een kijkje achter de schermen.

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.01470