Datum plaatsing: 07 jul 2021

Groote Wielen aantrekkelijke locatieDoor: Willem Janssen: Dat de woningmarkt al een tijdje behoorlijk overspannen is weet iedereen. De prijzen rijzen de pan uit en het lijkt de gewoonste zaak van de wereld dat mensen staan te dringen wanneer een huis op de markt komt en meer bieden dan de vraagprijs voor een bestaande woning. Wanneer je een dergelijke woning koopt zijn er vaak nog bijkomende kosten om de woning te verduurzamen, te moderniseren en aan hedendaagse eisen te laten voldoen. Wanneer je een nieuwbouwwoning koopt weet je precies waar je aan toe bent en kom je niet voor verrassingen te staan. Vaak kun je je nieuwbouwhuis zelfs Ďop maatí laten maken en kun je je specifieke wensen nog tijdens de bouw meteen laten uitvoeren. Het voordeel daarbij is ook dat je de kosten daarvan kunt meenemen in de financiering van het huis. De belangstelling voor nieuwbouw woningen is ook groot omdat aan alle eisen van deze tijd wordt voldaan in de vorm van duurzaamheid, isolatie, verwarming en energieverbruik. We zien de voorkeur voor nieuwbouw heel duidelijk terug bij de projecten die we binnen nu en een jaar realiseren in De Groote Wielen. De verkoop van de 54 woningen in de Parktuinen is gestart en de aanvragen zijn overweldigend. In de tweede fase komen daar nog eens 30 bij terwijl voor Tuinenrijk 139 woningen in de planning staan en er ook begonnen gaat worden met het centrumplan Groote Wielen. Ruwweg komen er op redelijk korte termijn 350 nieuwbouw koopwoningen in een wijk die een grote aantrekkingskracht heeft. Daarbij zie je dat een locatie enorm belangrijk is, in de Groote Wielen is vanaf het begin met veel aandacht en zorg gewerkt aan de ontwikkeling van de wijk die heel mooi in balans is. Je ziet dan ook dat mensen die al in de Groote Wielen wonen hun woning verkopen en een stapje hoger zetten door weer een nieuwe woning in dezelfde wijk te kopen. Zij profiteren van de overwaarde en lage rente en gaan bovendien veel minder energiekosten betalen in hun nieuwe huis. In onze nieuwsbrief melden wij steeds de ontwikkelingen op het gebied van nieuwbouw. Op onze website staat uiteraard ook veel informatie.

Woonwensenonderzoek slaat aan
Als Het Waare Huis werpen we graag een blik vooruit wanneer het over de woningmarkt gaat. Zo denken wij graag mee over de invulling van locaties die op termijn wellicht beschikbaar komen. Daarbij vinden we het belangrijk om juist van inwoners van Rosmalen en omgeving te horen welke ideeŽn er leven. Zo zijn wij enkele maanden geleden begonnen met een woonwensenonderzoek voor het gebied waar nu nog het Rodenborch College gevestigd is. We krijgen daar flink wat reacties op, heel creatieve ideeŽn en ook suggesties voor collectieve initiatieven. Wij vinden het belangrijk om straks de uitkomsten aan het gemeentebestuur te kunnen voorleggen zodat er rekening gehouden kan worden met de ideeŽn en wensen die zijn aangedragen.
Het woonwensenonderzoek vindt u op www.nieuwbouwrosmalen.nl. Wilt u meer informatie of heeft u vragen, stuur dan een mailtje naar nieuwbouw@hetwaarehuis.nl of bel met 073 Ė 523 64 65.

Fotobijschrift: Willem Janssen, directeur en nieuwbouwspecialist van Het Waare Huis

© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.01150