Datum plaatsing: 08 dec 2021

Kerst 2021: Komt allen niet tesamenDoor: Gerrit Mol: “Een volk dat wacht in duisternis zal een groot licht zien!” Met Kerstmis klinken deze woorden van Jesaja ons bekend in de oren. Want net als vorig jaar voelen velen van ons zich in het donker. Geen gezellige samenkomsten, geen kerstnachtviering. We zien in de rouwadvertenties weer de diep betreurde regel: In verband met de coronamaatregelen …enzovoorts. Afstand houden van elkaar, het past ons niet en zeker niet met Kerst. Zullen we de beelden van de kerststal ook op anderhalve meter zetten?

Dit verhaal mag niet negatief of cynisch worden. Iedereen kent de boodschap van de engelen bij de stal: “Vrede op aarde!” Als kind dachten we dan vooral aan de afwezigheid van oorlog. Nu weten we beter. Het gaat om de innerlijke vrede. Rust vinden bij elkaar, zorg en aandacht voor mensen die ziek zijn, die het moeilijk hebben. Het woord Verbinding duikt gelukkig steeds meer op en wordt gepraktiseerd. Als je met aandacht het kerstverhaal leest of hoort, vind je aanknopingspunten genoeg. We voelen ons allemaal duister en verward. Komt er ooit een einde aan de beperkingen en de angst om ziek te worden? En toch weten we ook allemaal van dat grote licht: God die zich
vereenzelvigt met ons, mensen. We gaan niet bij de pakken neerzitten. De herders deden dat ook niet, we gaan op weg. Op weg naar het Licht van Kerstmis. Zalig Kerstfeest!

© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.01251