Datum plaatsing: 10 feb 2022

Twee jaar verderDoor: PrietJanPraat - Jan van Ravenstein: Bijna twee jaar zijn we inmiddels druk met corona… Wie had dat toen kunnen denken, toen die eerste berichtjes binnen kwamen. China en corona, het was zo ver weg allemaal Heb je ze toen ook gezien, de beelden uit China. Al die Chinezen met al die mondkapjes op.

Ook hier diende corona zich aan en het werd hier al snel zorgwekkend en zeker niet in de laatste plaats angstaanjagend toen er, zelfs rondom je heen, mensen heel ziek erg werden en zelfs dood gingen door de besmetting van het coronavirus. Het werd in korte tijd een hele rare wereld. Hoe snel kan het gaan. In je directe omgeving zag je mensen met groots verdriet vanwege het overlijden, zelfs zonder afscheid te kunnen nemen, van je dierbaren.

Inmiddels zijn we zijn twee jaar verder… En ik denk dat ik namens iedereen kan zeggen dat we het behoorlijk ‘zat’ zijn…. Delta is de Omikron Variant geworden en deze ‘lijkt’, als we de berichten mogen geloven, je minder ziek te maken…. Lijkt…. Want om ons heen hoor ik dan wel weer andere verhalen van mensen die je erg lief hebt die er heel erg ziek van zijn geweest, hele hoge koorts en te ziek om uit bed te komen.

Een stevige griep”, wordt hier en daar gezegd. Met deze Omikron variant zou je dat misschien zo (soms) kunnen denken. Tot het moment ben ik bang, en het komt nu nog steeds voor…. dat je in je eigen kring geconfronteerd wordt met opname op de intensive care, het long covid of nog erger, met de dood… Is het dan nog steeds die stevige griep?

En toch… We zijn het zat. Iedereen snakt naar zijn of haar vrijheid. Zakelijk en privé. Moeten ‘we’ dan echt alles los laten…. Het mondkapje, de afstand, alles onbeperkt open…. Wie het weet mag het zeggen

Maar wat als het straks, omdat ‘we’ het hebben losgelaten terugkomt in een veel ergere variant? Je kan en wil er toch niet aan denken dat ‘we’ (de wereld) weer terug moeten naar een totale Lockdown… Alles weer op slot… Natuurlijk, het kan, maar hoeft niet perse. Het is en blijft wel een waar schrikbeeld

Wie de wijsheid in pacht heeft, mag het zeggen of nog mooier… Heb je ‘de’ oplossing die ons corona voorgoed doet vergeten. Deel het met ons..

De wereld zal je omarmen

© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.01234