Datum plaatsing: 22 feb 2022

Hèdde hier òk iets liggen…?Door: Peter der Kinderen: Enkele jaren geleden trof ik een jeugdvriend aan de overkant van de Maas in Maasbommel. Mijn vrouw en ik waren met de fiets en zaten op het terras van Het Veerhuis. Hij vroeg enthousiast: ‘Heb jij hier ook iets liggen aan de Maas?’ ‘Ja, een handdoek!’ was mijn eveneens bevlogen antwoord. Dat was niet de reactie die hij verwachtte want hij doelde op een plezierboot in de jachthaven. Maar ik ben ieder jaar blij als ik mijn handdoek weer op een strandje langs de Maas kan uitvouwen, dat maakt mij gelukkig.

Op 9 januari ben ik gaan kijken naar de Galactica die toen net niet onder de Hedelse brug door kon varen. Daarom lag dit super-de-luxe paradepaardje tijdelijk geparkeerd in de Koornwaard, nagenoeg binnen handbereik. Een bootje van honderd miljoen euro……….
Dat hou je toch niet voor mogelijk! Laten we hopen dat de vrouw van de, tot op heden anonieme, eigenaar in haar schik is met dit superjacht als verjaardagscadeautje.

Het is in het leven niet allemaal goud wat er blinkt… hoewel als u dit leest zitten we midden in de Olympische Winterspelen. Team NL heeft legio kansen op goud. Topsporters die jaren hebben getraind om in Peking hun absolute top te bereiken. Hoop en vertrouwen op een goede afloop. Sportkoepel NOC-NSF heeft dat vertrouwen niet. Tenminste niet in China want de Nederlandse sporters wordt geadviseerd hun I-Phone en laptop thuis te laten. Bang zijn ze dat de Chinezen hun appjes gaan lezen. Je denkt toch niet dat de Grote Leider geïnteresseerd is in de correspondentie tussen Juta en Koen. Het zal hem ’n worst wezen hoe Irene Schouten het schaatsen combineert met haar ondernemerschap. De sporters zijn te gast in China en op deze manier je wantrouwen in het land etaleren is beneden peil. Ik ben benieuwd hoe Nederland zou reageren als de Chinezen zo negatief over ons zouden denken.
Suzanne Schulting zal er vandaag niet minder door rijden, zij heeft vandaag geen tijd om op haar telefoon te kijken. Volledig geconcentreerd moet ze zijn voor haar shorttrack-rondjes. Irene Schouten kan goud halen op de 5.000 meter. Ik hoop van harte dat ze haar eigen telefoon heeft meegenomen. Kan ze haar moeder als eerste bellen met het goede nieuws. En wat te denken van Kimberley Bos, die scheurt met 130 kilometer per uur op haar skeleton sleetje naar een Olympische medaille. Die wil alleen maar snoeihard de ideale lijn volgen van start tot finish.
Deze kanjers willen alleen maar sporten, alleen maar maximaal presteren. Zij zijn blij dat de Spelen doorgaan ondanks corona. Zij zijn blij dat China als gastland wil fungeren want vier jaar wachten is voor velen geen optie. Ik wens u heel veel kijkplezier met een prachtige en sportieve strijd op het ijs en in de sneeuw.

Een week na de Olympische Spelen staan we voor een nieuw dilemma. Gaan we ouwerwets carnaval vieren of blijven we nog ’n jaar thuis met z’n allen?
‘As ge mar leut hèt en da kan òk thuis wòr keind!’

Peter der Kinderen

© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.01202