Datum plaatsing: 14 jun 2022

Snappen we het nogDoor: PrietJanPraat: Snappen we het nog....

Ik doe het niet zo snel…. Hier, vanaf deze plaats, me druk maken over de landelijke incidenten, politiek en/of probleemgevallen. Maar soms dan kriebelt het, soms krullen je tenen, soms is het zo moeilijk om niks te zeggen. Zeker wanneer je de social media enigszins volgt en daar heel vaak de meest kwetsende verwensingen leest. Het maakt je zelfs bang. In wat voor wereld leven we eigenlijk, vraag je jezelf wel eens af.

Zeker op Twitter en Insta komt steeds meer ‘bagger’ voorbij. Niets ontziende schaamteloze scheldpartijen zijn aan de orde van de dag. Zelfs de heren uit de politiek ‘twitteren (zonder enige schaamte) hun bagger dat het een lieve lust is. Maar ook in hun Haagse vergaderzaal schelden ze elkaar met het grootste gemak voor rotte vis uit. En dan op hetzelfde moment hoor je ze mopperen dat er op straat… Goed voorbeeld, doet goed volgen, toch? Snappen we het nog? Nou, ik in ieder geval niet.

Ook denk ik wel eens, wanneer ik de ‘heren’ bezig zie op social media, of er ook nog wel gewerkt wordt voor hun dure salarissen, daar in Den Haag. Doe potverdomme waarvoor je bent aangenomen, gekozen bent zelfs… Werk aan de problematiek die er echt toe doet.. De armoede, om maar eens een voorbeeld te noemen. Steeds meer mensen weten niet meer hoe ze de touwtjes aan elkaar moeten knopen… Hier in Nederland dus… armoede..

Echt, pure armoede ja. Het is om te huilen. En dan lopen die politiek getinte stuiterballen zich op Twitter op te winden over de meest nutteloze onderwerpen en discussies die kant noch wal raken… Snappen we het nog? Nou, ik in ieder geval niet.

De onbetaalbare energie.. ook zo’n item. Of misschien oplossingen zoeken voor de belangrijkste gevolgen van de klimaatverandering in ons eigen landje. Het weer wordt extremer. Vorige week nog. Zeer zware buien bijvoorbeeld, meer hittegolven. Er is meer kans op overstromingen. En dan nog zijn er van die slimmeriken, zeker ook in Den Haag, die de verandering van het klimaat ten stelligste ontkennen. Snappen we het nog?

Dichter bij huis en iets van geheel andere orde. Een bericht van ‘onze’ Rabobank. Zowat alle kantoren in de omliggende dorpen zijn al dicht, opgedoekt en/of verkocht. Nuland, Geffen, Lith, Nistelrode en alweer gaat er eentje op slot. Centrum Heesch gaat dicht, hoppa. Allemaal te duur is het credo… te duur. Ochgerm, de Rabobank heeft ook al last van armoede zo te horen. Je zou er bijna medelijden mee krijgen… Snappen we het nog? Nou, ik in ieder geval niet.

Laat trouwens ook maar. Ik ga naar buiten… Ik hoor de vogeltjes in de tuin al vrolijk kwetteren.. Ik ga genieten van de mooie natuur.

Lijkt me een puik idee. Ook voor u, een fijne dag.

© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.01618