Datum plaatsing: 07 apr 2023

De bruiloft van mijn ex


De bruiloft van mijn ex


Door: Nellie Timmermans: Je ziet vaak veel jaloezie als een van de partners na een scheiding weer opnieuw de liefde vindt. Soms valt dat mee, maar dan blijkt het alsnog lastig te worden als mevrouw opnieuw moeder wordt. Nu van een andere vader. Ook voor de kinderen is dit ingewikkeld.

Piet Snot
In dit geval vond men het vanzelfsprekend dat de ex-partner mee zou gaan naar de bruiloft, om aan de kinderen te laten zien dat papa en mama het goed konden vinden. En de nieuwe vriendin van papa was ook welkom. Deze zag het echter niet zo zitten. Ze had al vaker meegemaakt dat ze er voor Piet Snot bij zat als haar vriend met zijn ex en zijn kinderen samen was. Zij wilde dus thuisblijven. Hij vroeg mij om advies.

Verkeerd signaal
Mijn kinderen moeten niet het idee krijgen dat hun moeder niet goed met de stiefmoeder overweg kunnen, vond vader. Dat was ik roerend met hem eens. En zo zou het er wel uitzien. De kinderen konden nu goed met de nieuwe vriendin van papa overweg, hij vond het belangrijk dat dit zo bleef. Maar wegblijven op de bruiloft gaf een verkeerd signaal.

Zon hele dag
Ik vroeg vader hoe hij zich meestal opstelde als zijn vriendin erbij was tijdens de ontmoetingen met zijn ex-partner en kinderen. Inderdaad bleek dat hij er niet aan gedacht had, dat zij er dan maar wat bij hing. Nu was dat vaak niet zon groot probleem, omdat het soms maar om een kwartiertje ging. Maar nu zou het om een hele dag gaan. Hij zag in dat dat toch wat anders was. Hij besefte ook dat hij in het algemeen wat beter zijn best kon doen.

Aandacht helpt
Samen bedacht ik met hem wat manieren om zijn vriendin bij het geheel te betrekken, of in elk geval haar meer aandacht te geven. Hij zou ook met haar bespreken wat zij de moeilijke momenten vond en daar extra aandacht aan besteden.
Later sprak ik zijn vriendin: de bruiloft was goed gegaan, zij was meegegaan, maar merkte ook dat haar vriend meer aandacht voor haar had bij overige ontmoetingen die voor haar niet zo vanzelfsprekend was. Het deed hun relatie goed. En de kinderen vonden het ook prima.

© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.01737