Datum plaatsing: 22 mei 2011

Bets van Bakel moet haar mond houdenDoor: Wiljo van Nuland: Vandaag lezen we in Brabants Dagblad: "Nog voordat de wethouders in Maasdonk benoemd zijn, is er onenigheid ontstaan bij coalitiepartner CDA. Oud-wethouder Betsy van Bakel overweegt haar lidmaatschap van de partij op te zeggen. Ze hekelt de keuze van Partij Maasdonk voor wethouder Jeanne Moon, met wie ze eerder, kortstondig, in een college zat. "Maasdonk gaat een belangrijke tijd tegemoet, het zou verstandiger zijn om daarom te kiezen voor een frisse start. Met nieuwe mensen en een streep onder het verleden." Moon en Van Bakel werden in 1998 wethouder. Na ruim een jaar spatte het college uit elkaar. Van Bakel benadrukt dat het onbegrip haar persoonlijke mening is, maar stelt ook dat er in de achterban van het CDA 'meerdere mensen ditzelfde geluid laten horen'."

Ik denk dan ojee huil-mama blèrt weer. Want als iemand de koningin van 'iedereen heeft het gedaan behalve ik' is dan is het Bets van Bakel wel!

Bets werd weggestuurd als wethouder.
En dat lag natuurlijk helemaal niet aan haar.

Bets bouwde illegaal de nodige erkers aan haar huis.
En dat lag natuurlijk helemaal niet aan haar.

Bets leed een smadelijke verkiezingsnederlaag.
En dat lag natuurlijk helemaal niet aan haar.

Bets werd door de partij unaniem de wacht aangezegd.
En dat lag natuurlijk helemaal niet aan haar.

Calimero is er niets bij. Zij zijn groot en Bets is klein, en dat is immers niet eerlijk. Toemaar en weer een huilbij erbij. Calimero draagt niet voor niets een ei.

Het bericht wat Bets nu weer verspreid is nu precies waarom Bets van Bakel totaal ongeschikt is voor de politiek. Het gaat haar namelijk helemaal niet om het belang van haar kiezers of de inwoners van Maasdonk. Bij Bets van Bakel gaat alles maar om 1 ding: Bets van Bakel.

En dan hebben we het nog maar niet over het feit dat het voor een wethouder niet kies is iets te zeggen over haar opvolgers.

Maar nu ze er dan toch zelf over begint wil ik het ook nog wel een keer zeggen om haar geheugen op te frissen: Bets van Bakel was gewoon een hele, hele slechte wethouder. Vooral omdat ze niks van politiek begreep. Daarom ging het ook mis toen het bestemmingsplan buitengebied aan de orde is. Ondanks een politieke meerderheid tegen drukte ze toch door. Bets verloor. Da's politiek.

Bets werd weer lijsttrekker. Een slimme publicitaire actie over haar illegale bouwwerken miste de uitwerking niet. Bets verloor. Da's politiek.

De CDA-achterban besprak daarop de ontstane politieke sitautie. Bets werd verantwoordelijk gehouden voor de nederlaag. De vergadering vroeg haar op te stappen. Bets wilde stemming. Bets verloor. Da's politiek.

Maar Bets snapt niks van politiek en bleef stampvoetend haar positie vasthouden. Calimero bleef. En Calimero had natuurlijk ook gedacht weer wethouder te worden. Maar Bets verloor. Da's politiek.

Daarna hield ze het snel voor gezien. Niemand had anders verwacht. Niet omdat er voor haar kiezers of voor Maasdonk niks meer te halen was. Maar omdat er voor Bets van Bakel niets meer te halen was.

Nu schreeuwt Bets dus moord en brand want haar rivale Jeanne Moon komt WEL terug. Op zich knap dat Bets er al iets van durft te zeggen want als iets duidelijk is, is dat Bets van Bakel normaal niets durft.

Bets durfde geen beslissingen te nemen.
Bets durfde geen beleid te maken.
Bets durfde geen consequenties te trekken.
Nee Bets durfde zelfs niet in het donker de drie honderd meter van de raadszaal in Nuland naar huis..
Maar in de krant blèrre durft ze nu dus wel. Nou proficiat. Daar zaten we echt op te wachten. Grote meid. Dat zal waarschijnlijk heel wat sessies gekost hebben.

En waarom eigenlijk?
Is de huidige coalitie dan niet goed voor haar (CDA)kiezers
Is de huidige coalitie dan niet goed voor Maasdonk?
Of misschien alleen niet goed voor Bets van Bakel?
Weet u wat goed zou zijn voor Maasdonk?
Als Bets van Bakel voortaan haar mond zou houden! (dan kan ik dat hier over haar ook doen, dat bij deze beloofd)

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.01884