Datum: 14 oktober 2017

Open dag Vrijmetselarij


's Hertogenbosch: Meer weten over de vrijmetselarij?
Dan is de ‘Week van de Vrijmetselarij 2017’ een unieke kans.

In 1717 besloten drie Londense Vrijmetselaarsloges om samen een Orde te stichten. Dit jaar vieren vrijmetselaren dat 300 jaar geleden de oudste vrijmetselaarsloge in de wereld 'The United Grand Grand Lodge of Engeland' werd opgericht. In Nederland zijn al sinds 1756 vrijmetselaarsloges te vinden. Dit driehonderd jarig bestaan wordt landelijk gevierd in de week van de vrijmetselarij van 7 tot en met 15 oktober; vele Loges openen hun deuren voor het publiek.

De Vrijmetselarij biedt al meer dan 300 jaar de zoekende mens een methode om het beste uit zichzelf te halen, er te zijn voor de ander en om zo bij te dragen aan een betere wereld. Vele vrijmetselaren zijn hun leven lang lid van de loge; elke levensfase stelt ons immers voor nieuwe vragen en uitdagingen.

In ’s-Hertogenbosch zijn vier Loges actief, drie vrijmetselaarsloges en één hier nauw aan verwante Loge van Weefsters. In deze vier Bossche Loges vinden mannen en vrouwen de gelegenheid te werken aan hun persoonlijke groei. Thema’s hierbij zijn o.a. zelfkennis, je rol in de maatschappij, verdraagzaamheid en tolerantie. Niet veel mensen weten wat achter de meestal gesloten deuren van Logegebouwen gebeurt. Zaterdag 14 oktober is daarover meer te horen in het Sociëteitsgebouw ‘Amicitia en de Zwarte Arend’.


De vier Bossche Loges nodigen u uit voor hun Open Dag op zaterdag 14 oktober van 12:00-17:00 uur in het Sociëteitsgebouw ‘Amicitia en de Zwarte Arend‘ aan de Peperstraat 15 te ’s-Hertogenbosch.


© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.00984