Datum: 20 januari 2018

Theater ; 50 jaar Pink Floyd in Nederland ; Heesch


CC De Pas, De Misse 4, Heesch: Aanvang; 20.15 u ; info ; www.de-pas.nl
50 JAAR PINK FLOYD IN NEDERLAND: HEESCH muziektheaterdocumentaire

met Charles Beterams (teksten) en The Use Of Ashes (muziek). In 1967 maakt Nederland voor het eerst kennis met Pink Floyd. De singles Arnold Layne en See Emily Play, het verpletterende debuut The Piper At The Gates Of Dawn. Op televisie bij Fanclub, een eerste optreden in november 1967 nog met Syd Barrett in Rotterdam. Een half jaar later is Syd vervangen door David Gilmour. Pink Floyd speelt in 1968 waar het maar spelen kan. In Vlissingen, Apeldoorn, Heesch, Weesp, Zaandam en het zojuist geopende Paradiso. Het duurt echter niet lang voordat Pink Floyd in zalen als het Concertgebouw en De Doelen speelt, en in 1970 definitief doorbreekt tijdens het legendarische Kralingen festival in Rotterdam.

De vroege jaren van Pink Floyd spelen zich voor een belangrijk deel af in Nederland getuige de vele opnamen in de recente box set Pink Floyd: The Early Years. De verhalen achter al die kleine en grote concerten zijn door Charles Beterams bijeengebracht in het nieuwe boek Pink Floyd in Nederland dat in november 2017 uitkomt.

Het boek vormt de basis voor een voorstelling die je meeneemt naar de Nederlandse geschiedenis van Pink Floyd. Bijzondere verhalen, unieke beelden en opnamen. En vanzelfsprekend de mooiste muziek uit de jaren 1967-1970 in een muziektheaterdocumentaire.

Charles Beterams tekst
Peter van Vliet gitaar, zang
Maarten Scherrenburg gitaar, percussie, zang
Pascal van de Pol bas, zang
Simon van Vliet toetsen
Raymond Steeg techniek

Neem een voorproefje via deze link: Permafrostpublishers: 50 jaar Pink Floyd in Nederland

Of hier: NPO Radio 1: Pink Floyd

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.00582